Slovenija
25619 ogledov

Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun...

Peter Štumpf
1/2
Škofija Murska Sobota
Murskosoboški škof Peter Štumpf se je z zapisom na Facebooku obregnil ob kritike katoliške cerkve.

Škof je zapis začel s provokativnimi besedami: „Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun … Aja?“

Nato pa pojasnil, da je besedilo namenjeno vsem, ki ne šparajo jezika in so ob različnih priložnostih v zadnjem času izrekli ali zapisali kup podlih in umazanih na račun Cerkve.

„Pa malo poglejmo pobližje to cerkveno parazitstvo, zločinsko podlost, pogoltnost in še marsikaj drugega, kar očitate meni, drugim škofom in farjem: Zaradi "korona" krize so se letos slovesnosti svetih birm zelo "zaštrenale". Tako tudi cerkvene poroke, prva obhajila in krsti. Med gostilničarji, fotografi, snemalci, frizerji, trgovci, cvetličarji, lectarji in še kakšnimi je nastal nemir, ker bo prihodek manjši,“ zapis nadaljuje Štumpf, ki poudarja, da je dobil kar nekaj pozivov, naj ukrepa in reši zagato tako, da slovesnosti bodo in da bodo lahko pravočasno rezervirali gostilne, frizerske salone in kar je temu podobnega.

„Prav. Z župniki smo ukrepali, a pri tem tudi upoštevali varnostne predpise. Če vzamem zelo minimalno povprečje na eno družino, recimo 1.500 evrov stroškov, ki si jih starši birmancev, novokrščencev, botri, novoporočenci in njihovi sorodniki naložijo za obdarovanja, obleke, frizerje, kosila, ponekod ansamble in še mnogo drugih reči, potem vam moram povedati, da vsi prej našteti sektorji in še mnogi drugi, na ozemlju škofije Murska Sobota samo v enem letu zaslužijo na račun omenjenih bogoslužnih slovesnosti po naših katoliških cerkvah najmanj od 1,5 do 2 milijona evrov. Vendar je realna vsota mnogo, mnogo višja. V Sloveniji torej na račun vseh teh bogoslužnih dejavnosti katoliške Cerkve gostinska podjetja in poleg še trgovine, frizerski saloni in mnogi drugi skupaj letno zaslužijo več 10 milijonov evrov,“ vpliv Cerkve na gospodarsko ocenjuje Štumpf.

Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev živijo na vaš račun... Aja? Mnogi ste jih precej podlih in...

Posted by Škof Peter Štumpf on Monday, August 3, 2020

„Kaj pa zaslužek gradbenih podjetij, ko obnavljajo sakralne objekte, pa turističnih agencij, ki prevzemajo in organizirajo romanja? Kaj pa Karitas, ki prevzema velik del socialnih bremen države? Naj vas spomnim, da Karitas ni od kakega "saharskega potapljaškega društva", temveč je od katoliške Cerkve,“ ostro nadaljuje Štumpf.

Dragi sramotilci, če Cerkev preneha s svojimi rednimi dosedanjimi dejavnostmi, se bo močno ustavil dotok denarja tudi v vaše tako zelo požlahtnjene, poštene, pedofilsko neoporečne in dušebrižniško čiste žepe, nadaljuje murskosoboški škof in dodaja: „Takrat cerkvene 'ovčice' kot radi vernike ponižujete, ne bodo ob takšnih bogoslužnih slovesnostih več trošile, in zato bodo tudi vaši žepi postajali vedno bolj prazni in tudi bolj čisti.“

Škof Peter Štumpf | Avtor: mediaspeed mediaspeed

„Če v Cerkvi na Slovenskem ukinemo vseh šest škofijskih Karitas, 1000 župnijskih Karitas, kuhinje za brezdomce, materinske domove ter domove za ostarele, da ne omenjam vzgojno-izobraževalnih ustanov, potem bodo tudi žepi mnogih od vas vedno bolj čisti in neoporečni, in na koncu samo še strgani. Če delate, kot to pravite, potem bi morali vedeti, da je vaše delo in zato tudi zaslužek v nemalo stvareh odvisen tudi od tega, kar se dela v Cerkvi in kar za vas s plačevanjem storitev prispevajo cerkvene 'ovčice'. Storitvene infrastrukture so namreč povsod med seboj prepletene. In tudi vi ste tukaj vmes. Ker je vaš namen prazniti cerkve, vam moram povedati, da s tem pridno praznite tudi svoje žepe,“ zapis sklene Štumpf.

Komentarjev 92
  • sandi76 09:36 29.avgust 2020.

    Kdaj bo cerkev začela plačevati davke na nepremičnine, kot jih plačuje vsak normalen državljan ? Zakaj jim mora država plačevati prispevke , sami imajo dovolj (neprijavljenih) prihodkov !!

  • Tupamaros 08:59 05.avgust 2020.

    Večina komentarjev potrjuje rezultat 75 letne preparacije ljudstva s strani rdeče politične ideologije. S svojim fjakarskim pogledom takih zapisov, kot ga je zapisal škof Peter Štumpf itak ne , da ne morete razumeti, ga tudi nočete. Nataknjene plašnice vam pravi ...prikaži več pogled, na realno političnega stanje te nervozne države, uspešno preprečujejo.

  • Avatar Leon
    Leon 08:36 05.avgust 2020.

    Štumfova samokritika in kritika RKC je na mestu.