Slovenija
197 ogledov

Debeli rtič: "Razmere so katastrofalne!"

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Afere Debelega rtiča in Rdečega križa. Vodja Karmen Kajba z ljudmi dela nečloveško, prikriva stvari, hrana za otroke je pošastna, bivalne razmere pa katastrofalne, razkriva naš vir.

Na vodjo Zdravilišča Debeli rtič Karmen Kajbo leti vrsta očitkov. Zadnji je prikrivanje pedofilije, o čemer smo danes že pisali. A odkar je Kajba prevzela vodenje zdravilišča Debeli rtič, naj bi se dogajale še nekatere druge nepravilnosti. Navajamo očitke vzgojiteljev iz elektronskega sporočila, ki smo ga prejeli v uredništvu:
– v hotelu Arija, ki je namenjen zdravljenju in letovanju otrok, so otroci letovali samo enkrat ob odprtju hotela in obisku predsednika Türka. Po odprtju se hotel uporablja izključno za turiste.
– ob raznih nezgodah (zastrupitve, poškodbe, samomorilska nagnjenja, rezanje žil ...) neobveščanje in prikrivanje staršem
– nenormalno visoke cene za izdelke, ki jih prodaja MZL zdraviliškim in socialno ogroženim otrokom (sladoled, čips, pijača, igrače, spominki ...).

"Kar se tiče doma Arija: otroci so že spali pri nas in bodo še spali, tako da te trditve ne držijo. Nikoli ne prikrivamo zadev. Tudi navedbe glede cen ne držijo. Včeraj smo denimo razdelili nove, lepe igračke. Določene otroke, ki so prišli pomanjkljivo oblečeni, smo tudi oblekli. Skrbimo za te otroke. Prodajamo pa ničesar ne," nam je na to odvrnila Karmen Kajba.

Katastrofalne razmere in pošastna hrana
Naš vir pa pravi: "Cene so dejansko nabili do nezavesti. Mene je ob tem zvilo. Hotel Arija je bil res namenjen otrokom, koliko so bili notri, pa ne vem. Kajba hoče tržiti Arijo in s tem namenom je zaposlila še eno zdravnico, ki se ukvarja s trženjsko dejavnostjo. Ta je rekla, da se bo s tem ukvarjala, če se bo denar obračal na otroke. To se v zadnjih letih ni dogajalo. Pustimo hotel Arija, ki je nov in se mi sanja ne, kako so lahko šli v tako investicijo: poglejte stanje ostalih namestitev, ki so katastrofalne! Hrana je pošastna! Najboljši vzgojitelji so šli in se ne bodo nikoli več vrnili."

Afera že lani poleti
Letovišče Debeli rtič sicer deluje pod okriljem Rdečega križa, ta pa se je že prej zapletal v afere. Samo lani so denimo poleti skupino otrok s Krka poslali domov brez utemeljitve. Kot so takrat opozarjali nekateri vzgojitelji, je mariborski Rdeči križ zavajal javnost s fotografijami uničenega inventarja. Tega naj bi uničili otroci, ki naj bi tudi kradli, se neprimerno vedli in fizično napadli vzgojitelje – ti očitki niso bili nikoli potrjeni. Eden izmed otrok se je zapletel v pretep z upravnikom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.