Slovenija
53 ogledov

Debeljak iz Mercatorja nazaj v Gorenje

Žiga Debeljak Špela Mohorič
Nekdanji predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak se s 1. septembrom vrača v Gorenje. Prevzel bo vodenje Gorenjevega holdinškega podjetja na Dunaju Gorenje Beteiligungsgesellschaft.

Holdinško podjetje ima pomembno vlogo pri upravljanju Gorenjeve mreže podjetij v tujini, so danes sporočili iz Gorenja. Kot direktor bo Debeljak sicer med drugim skrbel za nadgradnjo poslovne infrastrukture in podpornih funkcij za boljše delovanje podjetij v tujini. Hkrati bo kot pomočnik predsednika uprave odgovoren za mednarodni razvoj poslovnega sistema in vodenje korporacijskih poslov.

Z mesta predsednika uprave Mercatorja je Debeljak skupaj s celotno upravo odstopil 29. marca letos. Za odstop se je odločil zaradi nezaupanja med upravo Mercatorja in njegovimi posameznimi večjimi lastniki zaradi drugačnih pogledov na prodajo Mercatorja hrvaškemu Agorkorju.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je prepričan, da bo Debeljak s svojimi bogatimi izkušnjami, znanjem in strokovnostjo pomembno prispeval k boljšemu upravljanju, nadzoru, podpori podjetij v tujini ter korporacijskem razvoju skupine Gorenje.

Bobinac ob tem pravi, da je vesel, da lahko Debeljaka ponovno pozdravi v svoji ekipi.

Komentarjev 2
  • sprehajalec 17:17 15.junij 2012.

    To je mreženje, maš krog kao top menedžerjev, ki so že sedli na pogrete stolčke in niso nič pokazali. Le ohranjajo svojo avreolo in famo. Kakšnega mlajšega bodo spustili zraven, le če bo "preverjen" kader. Kot včasih Kocjančiči, Kučani, Rigelniki ...prikaži več itd. Edina skrb mu je, da ne sede na kakšen majav stol. In Gorenje na Dunaju verjetno ni majav. Bi bilo pa zanimivo videti, če bo kaj dodane vrednosti za Gorenje čez čas.

  • Lavdan 16:52 15.junij 2012.

    Tako so dobri tile slovenski menagerji, da jim ni noben problem voditi katerokoli firmo in je prav nerazumljivo, da nam ne gre bolje.