Slovenija
27 ogledov

Debeljak ne bi imel nič proti prodaji Srbom

Žiga Debeljak Špela Mohorič
Prvi mož Mercatorja: Nič ne bi imel proti, če bi nas kupili Srbi.

"Nič ne bi imel proti, le denar naj zberejo. To bi bilo celo koristno, vendar pa je vse odvisno izključno od delničarjev," izjavo prvega moža Mercatorja Žige Debeljaka povzemajo spletne strani B92.

Špekulacij o tem, da bi Mercator lahko prevzeli srbski kupci, so se pojavile po tem, ko je srbski Nektar uspešno kupil Fructal.

Spomnimo: Debeljak je zaradi gospodarskih razlogov nasprotoval temu, da bi Mercator kupil hrvaški Agrokor. Ta se je zanimal za nakup večinskega deleža trgovskega podjetja. Uprava Mercatorja je nasprotovala prodaji Agrokorju, saj so bili prepričani, da bi bilo to za podjetje in zaposlene škodljivo. Lastniki Mercatorja so postopek zavlačevali, nato pa je Mercator presenetil s tem, ko je objavil prevzemno ponudbo za Pivovarno Laško, kar je zavrlo odločanje o prodaji. Ponudbo so sicer kasneje umaknili. Agrokor je sicer naposled odstopil od  nakupa Mercatorja.

Komentarjev 2
  • Dixon 08:47 05.marec 2012.

    Če bi Debeljak vedel kaj pomeni prodaja Mercatorja potem o tem zagotovo ne bi razmišljau. In samo neumno se mi zdi ta taki kvazi gospodarstveniki sploh na ta način delujejo. Najboljše je kar vse prodati in pobrati provizije za v ...prikaži več svoj žep. Kaj pa naše gospodarstvo, zaposleni, slovenski izdelki in pa mi potrošniki? Če se Mercator proda potem lahko kar pozabimo na slovenske izdelke v trgovinah, police trgovin bodo zgledale enako kot so v drogerijah DM, nikjer več slovenskih izdelkov, samo še tuja roba. Nekateri bi se morali res zamisliti...

  • Darko 21:00 04.marec 2012.

    Vse prodajte, kar niso uničili so banke prodale, prodajte vse sebe pa na razprodajo dajte in verjemite, da vas ne bo nihče kupil, ker ste nesposobni resno delat.Prodajte parlament, predsednika, prodajte zrak vse akr vam pride na misel. ...prikaži več Mene in podobne pa označite za nestrpneže, šoviniste kar vam pade na misel.