Slovenija
3 ogledov

Debelost onemogoča britansko vojsko

Debelost je čedalje večja ovira bojni pripravljenosti britanskih vojakov. Žurnal24 main
Eno od pomembnejših ovir zavzetosti britanske vojske v Afganistanu predstavlja – debelost. Interni dokument poziva k vzdrževanju kondicijske pripravljenosti.

Številni britanski vojaki zaradi prekomerne telesne teže niso primerno pripravljeni na bojno posredovanje. Zaradi tega trpi tudi britanska vojaška misija v nemirnem Afganistanu, kjer so vojaki krvavo potrebni, piše v zaupnem poročilu obrambnega ministrstva, ki ga povzema časnik Sunday Observer. Ministrstvo za obrambo je navedbe časnika že potrdilo.

Niti tri ure treninga na teden
Ministrstvo je poveljnike v vojski opozorilo na "vznemirjajoči trend prekomerne telesne teže" in jih pozvalo, naj v svojih enotah poskrbijo za redno izvajanje predpisanih telesnih treningov. V mnogih enotah telovadbi ne posvetijo niti dve do tri ure na teden, kar je sicer priporočena minimalna dolžina trajanja treninga.

Dokument navaja, da je trenutno kar 3860 vojakov nesposobnih za bojno posredovanje, 8190 pa le delno. Obe številki sta iz meseca v mesec višji.

Pri vojakih je treba na novo oživiti "etos borca in kulturo telesnega treninga", piše v dopisu ministrstva najvišjim poveljnikom v vojski. "Da bi lahko obvladala izzive operacije v Afganistanu in bodočih konfliktnih območij, potrebuje vojska vrhunsko pripravljeno osebje, ki se bo zmožno prebiti skozi izredne položaje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.