Slovenija
31 ogledov

Dedek Mraz v vrtce nosi suho sadje

Dedek Mraz Profimedias
Decembra se v vrtcih dogaja veliko stvari. Med drugim otroke obišče dedek Mraz, ki po večini darila prinese skupinam.

V vrtcih je decembra še posebej veselo, saj se vsak dan dogaja veliko stvari. Vzgojiteljice pripravijo pester program, ki se odvija vse do božiča. Med izstopajočimi dogodki je obisk dedka Mraza, ki se ga otroci še posebej veselijo. "Ko se z otroki srečamo na hodnikih, me sprašujejo, koliko dni je še do dedka Mraza in če sem ga že srečala. Pravim jim: 'Seveda, me je že poklical. Povedala sem mu, da ste krasni,'“ veselje otrok opisuje ravnateljica ljubljanskega vrtca Ciciban Marija Kermavnar

V ljubljanskem vrtcu dedek Mraz pride v dopoldanskem času in obišče vsako skupino. Obdarovanje je skupinsko in individualno. "Skupine dobijo didaktične igrače. Otrokom prinese tudi manjšo vrečko z uporabnimi stvarmi, kot so flomastri, zvezki, otroške škarjice. Gre za pozornost,“ pravi Kermavnarjeva. Stroške dedka Mraza nosi vrtec, ki za to dobi sredstva od donacij ali pa jim je omogočen nakup po nižji ceni. 

Otrokom v novogoriškem vrtcu dedek Mraz otrokom prinese individualna darila. "Mestna občina je pripravila individualna darila za otroke. Po večini so to knjižna darila, ki so starosti primerna," pojasnjuje ravnateljica vrtca Ksenija Dujec"Darila za skupino je dedek Mraz v preteklosti nosil, letos pa nam ni uspelo." 

Nosi jim suho sadje

Dedek Mraz v izolskem vrtcu Mavrica obišče vsako skupino in jih prinese suho sadje. “Otroci nastopajo za dedka Mraza. Vzgojiteljice za dedka Mraza pripravijo opis vsake skupine in potem dedek Mraz lahko bolj osebno komunicira z otroki,“ dogajanje ob obisku opisuje ravnateljica vrtca Suzana Božič. Skupine v decembru dobijo tudi nove igrače. "Preverimo, koliko denarja nam je še ostalo za didaktična sredstva in potem vsaka skupinica dobi darilo, ki ga vzgojiteljica izbere, na podlagi tega, kaj rabijo. Tega ne prinese dedek Mraz, ampak dobijo ponavadi naslednji teden,“ je še pojasnila. 

V novomeškem vrtcu Pedenjped dedek Mraz poteka na podoben način kot v Izoli. Obišče vsako skupino posebej. "Ne obdarujemo z ničemer drugim kot suhim sadjem," pravi ravnateljica vrtca Meta Potočnik, ki poudarja, da je decembrski program v vrtcu pester, k sodelovanju pa povabijo tudi starše. "Dedek Mraz pove še kakšno zgodbo in vsakega otroka vzame v naročje."

 

Komentarjev 1
  • ennanova 14:07 16.december 2014.

    Poučna zgodba“Nekega večera, ko je mama pripravljala večerjo, je stopil v kuhinjo njen enajstletni sin. Z uradniško hladnokrvnostjo je pomolil mami pod nos popisan list papirja. Mama si je obrisala roke v predpasnik in začela z zanimanjem brati: …<br ...prikaži več />http://za-misli.si/kolumne/rok-kralj/2022-poucna-zgodba