Slovenija
29 ogledov

"Dejstvo je, da je avtomobilov preveč"

1/17
Žurnal24 main
LPP je danes ob začetku Evropskega tedna mobilnosti pripravil dan odprtih vrat. Obiskal jih je tudi župan Zoran Janković, ki so ga srednješolci pričakali z vzkliki "Zoki, Zoki!"

"Z akcijo ob začetku Evropskega tedna mobilnosti smo želeli spodbuditi odnos do avtobusov, da bi štiriletnik, ki stopi v avtobus, tak način vožnje vzljubil in ga tudi prakticiral. Dejstvo je, da je avtomobilov preveč," nam je ob podelitvi nagrad najmlajšim v okviru razpisa Zapelji se z busom! povedala Tamara Deu, tiskovna predstavnica za odnose z javnostmi pri Ljubljanskem potniškem prometu (LPP).

Teden mobilnosti: do 22. septembra lahko brezplačno parkirate na Dolgem mostu. Vožnja z mestnim avtobusom je letos plačljiva. Več informacij na tej povezavi.

Prostore LPP so danes dopoldne preplavili mladi – nekateri so od blizu spoznavali delo tamkajšnjih uslužbencev, drugi so poleg tega čakali na podelitev nagrad omenjenega razpisa. Na razpis se je prijavilo prek 400 otrok. Poleg vrtcev in osnovnih šol se je na razpis prijavila tudi ena srednja šola. Ravno srednješolci so z bučnimi vzkliki "Zoki, Zoki!" pozdravili župana Mestne občine Ljubljana (MOL) Zorana Jankovića, ki je podeljeval nagrade.

 

V galeriji si oglejte, kako so mladi sprejeli Zorana Jankovića in kako je videti zmagovalna risba.

Nagrada za najboljšo risbo (natisnjeno delo na zunanjosti avtobusa in celoletna Urbana) je šla v roke Špeli Lari iz 3. razreda Osnovne šole Ledina. Druga nagrada je šla v roke Piji, Maji, Evi in Gal Mateju iz vrtca Trnovo, tretja pa Lovru iz vrtca Kolezija. Posebno nagrado je prejela tudi mentorica Julijana Brezovar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.