Slovenija
62 ogledov

Dekan zanika očitke

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Iz ponedeljkove ljubljanske izdaje tiskanega Žurnala: Filozofska fakulteta. Domnevne nepravilnosti poslovanja.

Ljubljana. Na Filozofski fakulteti (FF) Univerze v Ljubljani naj bi se dogajale številne nepravilnosti, tako pri nakupu računalnikov kot javnih razpisih, izplačilu plač in še čem.

Namesto da bi kaj malega namenili za nagrade za pridno delo, raje organizirajo novoletno večerjo za vse zaposlene v hotelu Slon za nekaj deset tisoč evrov,” je eden od očitkov, ki jih v anonimnem pismu navaja po vsej verjetnosti eden od zaposlenih.

Na FF naj bi mimo javnega razpisa kupili stare klimatske naprave. “Klimatske naprave, ki so bile na Aškerčevi cesti 2, za kamor smo kupili nove (inštalirali smo centralno prezračevalno napravo), smo uporabili na Zavetiški ulici 5 in Rimski cesti 11, saj so bile še uporabne,” pravi dekan in dodaja, da so ravnali po zakonu in gospodarno.

Novoletni sprejem
Valentin Bucik, dekan FF, pojasnjuje, da gre za novoletni sprejem s programom, ki bo 15. decembra in na katerega vabijo zaposlene in zunanje sodelavce. Programu, ki med drugim vključuje podelitev priznanj, sledi zakuska, ki na osebo znese okoli 20 evrov. “Pijača ni všteta, zaračuna se po porabi, predlani je je bilo za okoli 3.500 evrov,” pravi Bucik in dodaja, da se dogodka po navadi udeleži od 300 do 400 ljudi, hotel pa jim ne zaračuna najemnine za dvorano. Če torej vzamemo 400 ljudi in predlanske cene pijače, to nanese 11.500 evrov.

Računalniki in plače
Na FF naj bi kupovali računalnike macbook pro 17'' po 2.500 evrov, veliko profesorjev pa naj bi imelo tudi po pet ali več kosov, navaja pismo. “Na leto se kupi le okoli deset računalnikov macbook, predvsem cenejših (od tisoč do 2.500 evrov). Pri skoraj 500 učiteljih, sodelavcih in raziskovalcih je to skromna številka,” odgovarja dekan in dodaja, da imajo nekateri res dva računalnika, a predvsem zaradi narave dela.

Bucik zanika tudi nepravilnosti pri izplačilu plač. Na očitek, da v tehničnih službah ne dobijo plačanih nadur, pa pravi, da niso dobili nobenega zahtevka za odpravo nepravilnosti oziroma neizplačila nadurnega dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.