Slovenija
13 ogledov

Deklico primerjal s prašičjo gripo

Nasilje nad ženskami in zloraba otrok v Sloveniji še vedno ostajata velika probl Žurnal24 main
Mati ene izmed deklic, ki naj bi bile deležne nasilja pri pouku verouka v Gorenji vasi, je zgrožena nad ravnanjem profesorja. "Hčerka ne bo več obiskovala verouka," poudari.

"V petek dopoldne je župnik iz Gorenje vasi nad Škofjo Loko nad učenkami in učenci verouka  izvajal telesno in duševno nasilje," nam je v torek sporočila bralka. Poudarimo, da ne gre za duhovnika, ampak teologa, ki pomaga pri učenju verouka. "Vem, da moje dejanje ni bilo pravilno," nam je zatrdil teolog, ki ni želel biti imenovan. Več o incidentu preberite TUKAJ.

Ne gre za prvi incident
"Želim si samo, da bi otroke učil nekdo drug, saj tovrstno vedenje v cerkev ne spada. Nad početjem teologa sem bila ogorčena že lani, tokrat pa sem se odločila, da hčerka ne bo več obiskovala verouka,"
nam je zatrdila mati ene izmed deklic, ki sta bili prejšnji petek pri verouku žrtvi duševnega nasilja. "Če bi se podoben incident zgodil v šoli, bi profesor verjetno takoj ostal brez službe," dodaja.

"Otroci so jokali. Rekli so, da je profesor loputal z vrati. Eni izmed deklic je rekel, da je debeluška, mojo hčerko pa je gledal v oči in rekel, da je prašičja gripa že nekaj časa v Gorenji vasi, in to prav v njihovi učilnici," dodaja ženska, ki zaradi preveč lokalnega okolja ni želela biti imenovana. "Ko sem prišla v župnišče, mi je namenil izjemno hladen pogled. Zatrdil mi je, da sta deklici klepetali, zato ju je poslal iz učilnice."

Mati poudari, da ni res, da je razumela ravnanje teologa, kakor nam je on zatrdil včeraj. "Ravnanja nisem razumela, niti ga nisem odobrila. V pregovarjanju nisem videla smisla, zato sem odšla," pojasni in doda, da je govorila tudi z duhovnikom Šuštarjem, ki ji je zagotovil, da bo verouk odslej vodil on.

Smo pobožna družina
Verouka v Gorenji vasi se otroci prvega razreda udeležujejo prostovoljno, saj gre za izvenšolsko dejavnost. "Živimo v takem okolju in tudi mene so vzgajali v takem duhu. Moji otroci bodo imeli enako vzgoje," svojo odločitev pojasni mati. "Nad ravnanjem teologa se zgraža vsa vas. Zgrožene so bile tudi druge matere, vendar o ovadbi za zdaj ne razmišljajo," konča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.