Slovenija
16 ogledov

Del denarja na računu

Med zaposlenimi v Termah Maribor so se že večkrat razširile napačne informacije, Žurnal24 main
Terme Maribor. Nakazani denar ni kupnina, kaže pa na “resnost interesenta”.

“Ni res, da je bil nakazan del kupnine. Potencialni tuji interesenti so nakazali le nekaj denarja, da lahko naredijo skrbni pregled podjetja. S tem so pokazali, da so resen interesent za nakup Term Maribor,” je za Žurnal24 včeraj pojasnil Stanislav Valant, prvi mož NFD Holdinga, ki kot največji lastnik že nekaj časa prodaja Terme Maribor.

“Taka nakazila neobičajna”
Tako je zanikal govorice, ki vedno bolj vznemirjajo zaposlene v Termah Maribor, da naj bi že pred tedni ruski bogataš podpisal pogodbo o nakupu mariborskega turističnega bisera in celo nakazal prvi del kupnine.

Valant pa ni želel govoriti o tem, koliko denarja jim je tujec nakazal, od kod prihaja, prav tako ne tega, kakšne interese ima s podjetjem. “Saj veste, da se v takih poslih transakcija ne razkriva,” je dejal. Takšna nakazila samo za skrbni pregled pa so po mnenju Dušana Radonjiča, predavatelja na mariborski ekonomsko-poslovni fakulteti, dokaj neobičajne. “Če povem po pravici, za tak primer še nisem slišal. Res pa je, da to ni nelogična poteza,” je za Žurnal24 pojasnil Radonjič, ki je podal splošno mnenje in ne mnenje, vezano na prodajo Term Maribor.

Iskra ne daje izjav
Z informacijami je bila skopa tudi uprava Term Maribor. Alenka Iskra, predsednica uprave družbe, nam je dejala le: “V zvezi s tem nimam nobenih podatkov in ne dajem izjav.” Še bolj je bila presenečena Tjaša Korenčan, prokuristka Term Maribor, ki je sicer zaposlena na NFD Holdingu: “To so stvari, ki jih ne poznam.” Glede tega, kdaj bo skrbni pregled podjetja, pa je Valant ostal skrivnosten.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.