Slovenija
32 ogledov

Desus in SLS izbirata novo vodstvo

Erjavec in Jasnič Boštjan Tacol
Zamenjava Žerjava z Bogovičem sprememb ne bo prinesla, kar pa ne velja za morebitne menjave v Desusu.

Za mesto predsednika Desusa se bosta danes ob Karlu Erjavcu potegovala generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič in predsednica ljubljanskega mestnega odbora stranke Meta Vesel Valentinčič.

Takoj po kongresu bodo na izvršnem odboru sestavili tudi pogajalsko skupino za pogajanja z novo koalicijo, Erjavec pa se je že udeležil včerajšnjih pogajanj. Franc Jurša, vodja Desusovih poslancev, je potrdil, da bi se lahko z izvolitvijo novega vodstva spremenil pogled na določene teme, predvsem na projekt Slovenskega državnega holdinga in slabo banko. Ocenjuje, da gre predvsem za razliko v programu med Erjavcem in Jasničem. Erjavec za klice ni bil dosegljiv, Jasnič pa je potrdil, da nasprotuje projektoma. Dodal je, da bi stranka morala zasesti ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ali pa za zdravje, saj sta jim ti ministrstvi programsko bližje. Podobno meni tudi Vesel Valentinčičeva: “Desus ni stranka, ki bi bila zainteresirana za državotvorna ministrstva, kot sta obrambno in zunanje.”

Franc Bogovič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Bogovič brez konkurence

Na kongresu SLS pa jutri presenečenj ni pričakovati, saj je edini kandidat za predsednika in zamenjavo Radovana Žerjava Franc Bogovič. Poudaril je, da bo pri vodenju SLS nadaljeval smer, zastavljeno v zadnjih štirih letih, več poudarka pa namenil sodelovanju z “lokalnimi odbori in zvezami” ter mednarodni dejavnosti. Tudi če bo stranko vodil Bogovič, pa to ne bo ničesar spremenilo pri odločitvi, da v novo koalicijo ne vstopijo: “Sem del vodstva, ki je soglasno sprejelo to odločitev.”

Komentarjev 1
  • dragec 10:28 01.marec 2013.

    Kaj bo delal naš Radovan, bo poslanec SLS????