Slovenija
16 ogledov

"Del odpravnine bi podaril"

“Del odpravnine, ki mi pripada (po naših izračunih gre za 288 tisoč evrov, op. p Žurnal24 main
Robert Časar. Nekdanji prvi mož Luke Koper odgovarja, kaj bi s skoraj 300 tisočaki odpravnine.

V torek in sredo bi morali na koprskem sodišču potekati obravnavi v dveh tožbah, ki ju je proti Luki Koper vložil njen nekdanji prvi mož Robert Časar. Obravnavi sta prestavljeni na željo priče – Olge Franca. Kot nam je dejala nekdanja prva nadzornica, je namreč v stresu zaradi sobotnega roparskega napada na pošto v Črnem Kalu – poškodovana uslužbenka je njena sestra.

Spomnimo: Časar toži zaradi razrešitve z mesta prvega moža Luke in za odpravnino v višini 12 plač. Ker je pred odhodom iz podjetja po podatkih iz letnega poročila prejemal 24 tisoč evrov bruto plače na mesec, bi odškodnina znašala 288 
tisočakov.

V Luko noče več
“Tožim zato, ker sem prepričan, da je bila moja razrešitev neutemeljena, in ne zato, ker bi se mislil v Luko vrniti. Odpravnina pa mi pripada po pogodbi – če jo dobim, je bom del dal v dobrodelne namene,” nam je v torek povedal Časar, še vedno pa ni želel razkriti, s čim se ukvarja zdaj in kako preživlja svojo družino – odvrnil je, da gre za njegove zasebne zadeve. Na vprašanje, ali morebiti živijo težko, pa je odgovoril s 
smehom.

Je član, a ni dejaven
“V svojem občinskem odboru SDS v Piranu ni dejaven, ostaja pa naš član,” je ob tem dejal predsednik piranske SDS Marijan Tončić. “Glede domnevnih oškodovanj Luke, ki jih je razkrila izredna revizija Časarjevih poslov (ta je odkrila za 39 milijonov evrov oškodovanj, op. p.), komentarja nimam in me to tudi ne zanima. Kot pomorščak pa vam lahko povem, da si je Luka z urejanjem tovora znotraj svojega območja dolga leta delala veliko škodo in da bi morali biti zaledni terminali, še posebno za kontejnerski promet, urejeni že zdavnaj,” je dodal Tončić, sicer tudi ravnatelj srednje pomorske šole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.