Slovenija
42 ogledov

Del plaž le za hotelske goste

Slovenija 06.06.13, hotel Bernardin, VIP plaza, foto: Suzana Kos Suzana Kos
Vstopnine. Ker jih ne smejo več pobirati, bodo upravljalci plaž služili z dodatnimi storitvami.

Na Obali se pripravljajo na uradno otvoritev kopališč. Iz družbe Hoteli Bernardin, ki jih upravlja največ, bodo po neuspešni pritožbi na odločbo inšpektorjev o prepovedi pobiranja vstopnin na plažah določili in omejili prostor za hotelske goste, drugje pa obiskovalcem omogočili prost vstop.

Vstopnino bodo zaračunavali za bazene na plažah, za napihljivi adrenalinski park, ki ga bodo postavili na Bernardinu, in za edini obalni tobogan v Simonovem zalivu. Na plaže bodo postavili senčnike in ležalnike.

Inšpektorji za okolje in naravo so lani sredi turistične sezone prvič prepovedali zaračunavanje vstopnine vsem upravljalcem plaž; kopanje ni plačljivo, zagotovljen mora biti prost dostop do morja. Vstopnina se lahko zaračunava le izjemoma, če je upravljalec na obali zgradil objekt, brez katerega kopanje ne bi bilo mogoče; pomol ali grajena obala sem ne spadata. Za prekršek je zagrožena kazen od štiri tisoč do 125 tisoč evrov za pravno in od 400 do 1.200 evrov za fizično osebo.

Komentarjev 4
  • suzana.kos 15:56 07.junij 2013.

    bo treba iti pogledati kdo so ti VIP-ovci....

  • erikkk 15:46 07.junij 2013.

    Upam da bodo inšpektorji na obali orali take ki bi računali .. Tud sam bom prijavljal take

  • erikkk 15:45 07.junij 2013.

    Kolikor je meni znano nobebne vip plaže ne more biti. Dostop do morja mora biti prost. 50 m od vode pa je vse brezplačno ... tako da ne vem kaj se gredo neke vip plaže spet ...