Slovenija
15 ogledov

Del policistov še naprej stavka

Letos so na notranjem ministrstvu prejeli že 133 pritožb zoper policiste. Fotogr Žurnal24 main
Kot že večkrat do zdaj, je Prahov sindikat napovedal zaostritev stavke, če jim vlada ne bo prisluhnila.

Kot je znano, je javni sektor v sredo končal stavko, to pa ne velja tudi za Policijski sindikat Slovenije (PSS) pod vodstvom predsednika Branka Praha. Pred dnevi so napovedali, da stavko nadaljujejo oziroma so jo pripravljeni tudi zaostriti. O morebitni zaostritvi naj bi odločali danes na razširjeni seji svetov PSS in območnih policijskih sindikatov. Seje se je udeležilo okoli 500 policistov.

Vnovič so napovedali zaostritev stavke, če slovenska vlada ne bo prisluhnila in dala konkretne rešitve za njihove zahteve. PSS je že pozval evropske kolege iz organizacije CESP k podpori. Kot je povedal Prah, so to podporo že dobili in bodo zdaj začeli pritiskati na slovensko vlado.

Po Prahovih besedah bo zaostritev stavke v praksi prinesla tudi shod pred vladnim poslopjem v Ljubljani. Tega shoda naj bi se udeležili tudi evropski policisti. "Če to ne bo uspešno, bomo potem na stavkovnem odboru dodelali vse ostale oblike našega sindikalnega boja in na vseh področjih tehnično zaostrili zadeve," pravi.

Policijski sindikat Slovenije ima okoli 6000 članov, Sindikat policistov Slovenije (ki je zaključil stavko) jih ima nekaj več kot 2500.

Kot smo že poročali, omenjeni sindikat dlje časa opozarja predvsem na diskriminatoren odnos vlade (več v članku Prahov sindikat bo zaostril stavko). Menijo, da z vladne strani že od začetka stavke ni bilo resne namere za pogovore z njimi ter da so jih do neke mere ignorirali tudi mediji. Prah se skupaj z drugimi člani sindikata sicer zavzema za odpravljanje anomalij v plačnem sistemu ter opozarja na slabo vrednotenje zaposlenih v policiji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.