Slovenija
25 ogledov

Del Šmartinske naprodaj

Uprava Droge Kolinska bi s kupcem šmartinskega kompleksa rada sklenila dogovor o Žurnal24 main
Droga Kolinska prodaja zemljišče na Šmartinski in zapira distribucijski center.

Družba Droga Kolinska, ki je v lasti Istrabenza (predsednik uprave je Igor Bavčar), bo najboljšemu ponudniku prodala zemljišča ob Šmartinski cesti. Skladiščno poslovanje na Središki ulici, kjer je zaposlenih 40 ljudi, pa bo preselila v Izolo in Rogaško Slatino.
Gre za dva sklopa zemljišč ob Kolinski in Središki ulici v skupnem obsegu 51 tisoč kvadratnih metrov. Odločili so se za mednarodni razpis in povabilo k oddaji ponudb naslovili na okoli 250 morebitnih kupcev iz vrst nepremičninskih skladov in specializiranih podjetij za gradbeni inženiring. Rok za oddajo nezavezujoče ponudbe je 30. september.
O tem, kakšna je okvirna cena zemljišča, v Drogi Kolinski ne želijo govoriti, po nekaterih ocenah pa bi lahko bila cena za kvadratni meter okoli tisoč evrov. Postopek prodaje naj bi bil končan v začetku prihodnjega leta, lastnik pa naj bi zemljišča prevzel v drugi polovici leta.

 
 

"Za zaposlene bomo pripravili socialni program in vsem zagotovili tudi pomoč pri iskanju nove zaposlitve."

Slobodan Vučićević
 
Uprava se bo selila?
"Prodajamo celoten kompleks," je povedala Polona Vagaja, direktorica odnosov z javnostmi v Drogi Kolinski. Ali to pomeni tudi stavbo, v kateri je uprava in katere del je spomeniško zaščiten? "V razpisnih pogojih smo potencialnemu kupcu ponudili možnost za dogovor o dolgoročnem najemu poslovnih prostorov za potrebe uprave in administracije. Če do dogovora ne bo prišlo, bomo poiskali novo lokacijo."
Po besedah predsednika uprave Slobodana Vučićevića je sicer prodaja nepremičnin posledica odločitve o zmanjšanju števila proizvodnih programov in izteka pogodbe o proizvodnji za Unilever.

Še Žito in Velana
Na območju Partnerstva Šmartinska po reurbanizaciji proizvodna dejavnost ni več predvidena. Selila se bosta tudi Žito, kjer nameravajo 98 tisoč kvadratnih metrov veliko zemljišče oddajati, in tovarna zaves Velana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.