Slovenija
27 ogledov

Del Titove ceste na črno

V proračunu MOL so za odkup manjkajočega deleža trase Titove ceste rezervirali 7 Žurnal24 main
Nova vpadnica. Dobrih enajst kvadratnih metrov ceste po tuji zemlji. MOL se mora z 59 lastniki še uskladiti o prodaji.

Pod že zgrajeno Titovo cesto je delček ceste zgrajen na zemljišču, ki ni v lasti Mestne občine Ljubljana (MOL). Upravna enota zaradi tega uporabnega dovoljenja najverjetneje ne bo mogla izdati.

Na trasi že dograjene ceste MOL ni pridobila deleža 4/158 od 59 solastnikov ene od parcel, so potrdili na mestnem oddelku za ravnanje z nepremičninami. V celoti gre za 450 kvadratnih metrov veliko parcelo. Mestna občina je že solastnica, očitno pa bi morali pridobiti še dobrih 11,4 kvadratnega metra zemljišča.

Še brez uporabnega dovoljenja
Pomanjkljivosti. Upravna enota Ljubljana, izpostava Bežigrad, uporabnega dovoljenja za Titovo cesto še ni izdala, saj so bile, kot je povedala Tatjana Benet, na tehničnem pregledu ugotovljene pomanjkljivosti. Kakšne natančno so te pomanjkljivosti bile in kdaj se izteče rok za njihovo odpravo, Benetova ni povedala.

Parcele ni v dovoljenju
“V tem delu Titove ceste je investitor predvidel zožitev iz štiripasovnice v dvopasovnico,” je pojasnila Tatjana Benet, vodja oddelka za okolje in prostor ter premoženjskopravne zadeve na izpostavi Bežigrad ljubljanske upravne enote. Dodala je, da tako v gradbeno dovoljenje za gradnjo Titove ceste to zemljišče sploh ni bilo vključeno. Parcela s številko 2667/50 v katastrski občini Stožice sicer leži na delu ceste kmalu za mostom čez PST proti stadionu. Cesta pa se niti na tem delu niti nikjer drugje ne zoži na dva pasova.

Na nepremičninskem oddelku MOL so pojasnili, da zemljišča še niso mogli pridobiti, saj je po enem od solastnikov uvedeno dedovanje, predhodno pa je potekal tudi spor glede zemljišča. Ta je bil končan, vendar sklep o dedovanju še ne bo izdan, saj mora eden od dedičev prej izplačati tožečega v sporu. MOL je želela, da center za socialno delo (CSD) za pospešitev postopka določi skrbnika, vendar je CSD prošnjo zavrnil. Občina se je pritožila na ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, kjer pa o zadevi še niso odločili.

Mesto bo tako šele zdaj stopilo v stik z dediči in se poskusilo pogovoriti o odkupu manjkajočega deleža na tem zemljišču. “Z lastniki oziroma potencialnimi dediči imamo že dogovorjen sestanek,” so še dodali na MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.