Slovenija
1165 ogledov

Dela na Golovcu. Zapiranje že danes ponoči, takšen bo režim

predor Golovec Saša Despot
Dars o podrobnostih režima ob obnovitvi Golovca.

V teh dneh bodo na vzhodni ljubljanski obvoznici v sklopu celovite obnove vzhodne cevi predora Golovec stekla pripravljalna dela, napovedujejo v Darsu. Od 15. marca naprej bo predorska cev v smeri od razcepa Malence proti Bizoviku zaprta, promet bo preusmerjen v lani poleti temeljito prenovljeno zahodno cev.

Že danes ponoči bodo zaradi pripravljalnih del na vzhodni ljubljanski obvoznici zaprli odsek od Bizovika proti razcepu Malence. Jutri bo promet ob 8. uri stekel po dveh prometnih pasovih, tako pa bo vse do 12. marca, je na Twitterju danes zapisal Prometno-informacijski center za državne ceste.

Sanacijska dela bodo predvidoma trajala dva meseca. Sprva je bila obnova predvidena za letošnje poletne mesece, a bo Dars izkoristil še vedno manjšo prometno obremenjenost zaradi epidemije covida-19 in se del lotil prej.

Režim prilagojen času konic

Vzhodna cev predora Golovec bo v času sanacije zaprta za ves promet. Skozi sosednjo cev bo dovoljen dvosmerni promet za osebna vozila in druga vozila do 3,5 tone največje dovoljene mase. Obvoz za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase in izredne prevoze bo po severni, zahodni in južni ljubljanski obvoznici.

V Darsu napovedujejo, da bo v času obnove predora promet vozil urejen dvosmerno skozi zahodno cev po sistemu 2+1, ki bo prilagojen času prometnih konic. To pomeni dva pasova v smeri povečanega prometa in en prometni pas v nasprotni smeri.

Hkrati tudi obnova priključka

Hkrati z obnovo vzhodne cevi predora Golovec Dars načrtuje tudi začetek izvedbe rekonstrukcije avtocestnega priključka na Letališko cesto v ljubljanskem BTC. Dela bo skladno s konec januarja sklenjeno pogodbo v vrednosti dobra dva milijona evrov (brez DDV) izvajal litijski Trgograd skupaj s hrvaškim partnerjem GP Krk.

Promet zaradi del bo na avtocesti na območju priključka Letališke, če bo to dovoljevala tehnologija izvajanja del, urejen po dveh zoženih pasovih, v zadnji fazi del pa bo promet preusmerjen na polovico avtoceste, kjer bo urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Priključek bo v času rekonstrukcije zaprt.

ljubljanska obvoznica Šlo bo počasneje Avto V 2021 spet dela na ljubljanski obvoznici

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.