Slovenija
7 ogledov

Delajo vsi snežni topovi

Včeraj so pognali tudi naprave na Kopah, pri Ribniški koči in v Ribnici na Pohor Žurnal24 main
Smučarija. Do odprtja vseh prog nižje cene smučarskih vozovnic.

Od včeraj so na Rogli urejene in odprte že vse tekaške proge, začela pa se je tudi smučarska sezona. “Za zdaj obratujejo vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa ter štirisedežnica Planja, zasnežujemo pa tudi ostale proge,” pojasnjuje Tina Tinta Kovačič iz Uniorja.

Nova spodnja postaja

Vzpenjača. Na prenovljeni spodnji postaji nove pohorske vzpenjače še vedno potekajo gradbena dela. “Načrtujemo, da bodo končana v prihodnjem tednu, ko bo razpisan tudi tehnični pregled. Najpozneje 15. decembra bi postajo lahko predali namenu,” pojasnjujejo v Športnem centru Pohorje.

Prvi smučarji so se včeraj pognali tudi po pohorskih strminah. “Na Arehu smo zagnali vlečnice Areška, Ruška, Cojzerica in Žigart, od sobote bo delovala tudi sedežnica Pisker. Na Mariborskem Pohorju pa smo usposobili smučišče ob sedežnici Sleme in vlečnico Bellevue,” pravi Matej Obu iz Športnega centra Pohorje.

Nizke temperature jim že slab teden omogočajo tudi umetno zasneževanje prog, zato imajo v uporabi prav vse snežne topove. Nekaj težav jim povzroča le voda, saj zaradi okoljevarstvenikov še vedno niso začeli graditi potrebnega umetnega jezera Videc. Zadovoljni so s predprodajo celoletnih vozovnic, a o številkah po besedah Obuja težko govorijo.

Na smuko tudi v Avstrijo
Sezono danes odpirajo tudi v Mokrinah, kjer je snežna odeja debela že več kot meter. “Cena vozovnice je ugodna, za vse velja otroška cena 19 evrov, kar za odrasle pomeni slabo polovico manj kot sicer,” pravi Kurt Genser iz Karnische Tourismus. Medtem je na Osojščici možno smučati že od četrtka, cena vozovnice pa je enaka kot v predprodaji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.