Slovenija
31 ogledov

Delali bi tudi na stara leta

Paznik Nino Verdnik
Državna uprava. Kdo bo lahko delal kljub pogojem za pokoj, odvisno od šefov.

Sekretar na Upravi Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij (Ursiks) Aldo Carli, ki že več kot 12 let izpolnjuje pogoje za upokojevanje, je napredoval v višji plačni razred. "Vendar glede na omejitve iz zakona o interventnih ukrepih ne napreduje," so povedali na Ursiksu. To pomeni, da je formalno napredoval, vendar višje plače ne bo dobil.

Spada med 714 uslužbencev v državni upravi, ki so ob nastopu veljavnosti zakona za uravnoteženje javnih financ (ZUJF) izpolnjevali pogoje za upokojitev. Ali se bodo upokojili ali delo nadaljevali, pa je odvisno od njih in njihovih nadrejenih.

Ostanejo, če jih bodo potrebovali

Na Ursiksu zaradi varstva osebnih podatkov niso želeli povedati, ali je Carli med tistimi sedmimi uslužbenci pri njih, ki so se že odločili za upokojitev v roku dveh mesecev od veljavnosti ZUJF. Dvainštirideset uslužbencev Ursiksa je letos že izpolnilo pogoje za upokojitev ali pa jih še bodo. "Veliko javnih uslužbencev bi želelo delo nadaljevati in glede na potrebe bodo z njimi sklenjeni dogovori o nadaljevanju delovnega razmerja," so pojasnili. Inšpekcije in Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri Vladi Republike Slovenije pa bodo skrbele, da predstojniki odločitve, komu bodo razmerje podaljšali, ne bodo sprejeli subjektivno.

Carli je aprila dejal, da pri 75 letih in z več kot 57 leti delovne dobe zdaj razmišlja o upokojitvi, kdaj se bo upokojil, pa je njegova osebna stvar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.