Slovenija
44 ogledov

Delamaris ostaja v Izoli

Delamaris Žurnal24 main
Poslovanje. V Pivki zaprosili za podaljšanje najemne pogodbe za Delamarisovo tovarno.

V Pivki so Hypo Leasing, ki je lastnik zemljišča, na katerem stoji Delamarisov obrat, zaprosili za podaljšanje najemne pogodbe. Nova tovarna za predelavo rib na Kalu pri Pivki bi morala biti po prvotnih načrtih zgrajena že septembra, a se je zataknilo pri papirjih.

Pridobili so projektne pogoje za pripravo gradbene dokumentacije, zato računajo, da bo projekt za gradbeno dovoljenje izdelan v dveh mesecih.

Najemna pogodba tovarne v Izoli, v kateri je trenutno zaposlenih okoli sto delavcev, se sicer izteče konec junija, vendar v Pivki ocenjujejo, da pri podaljševanju pogodbe ne bodo imeli težav, saj trenutni lastnik še nima drugih načrtov z zemljiščem, izolska občina pa še ni sprejela prostorskega načrta.

Več prihodkov v Pivki

"Za letošnje poslovno leto načrtujemo več dejavnosti na področju marketinga in prepoznavnosti blagovne znamke Delamaris. Intenzivno delamo tudi na posodobitvah dizajna in novih transportno-prodajnih pakiranjih," pravi Petra Skok iz Pivke, ki je lastnica izolskega Delamarisa.

Ta je lani kljub padcu prodaje zaradi finančnih težav poslovnih partnerjev na Hrvaškem in višjih cen proizvodov ustvaril slabih 428 tisoč evrov čistega dobička. Leto prej je Delamaris sicer končal z 883 tisoč evri dobička. V Pivki so lani ustvarili za štiri odstotke več prihodkov kot leto prej in slabih 220 tisoč evrov čistega dobička. Ta naj bi bil nižji zaradi višjih cen električne energije, lahkega kurilnega olja, žitaric in drugih materialov, poudarja Skokova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.