Slovenija
22 ogledov

"Delamo z več kot 200 društvi"

“Župane bomo pocukali za rokav in jih spomnili na predvolilne obljube,” pravi Bo Žurnal24 main
Nevladne organizacije. V Središču Rotunda brezplačno svetovanje in izobraževanje

“S projektom Stičišče, zanj smo pridobili skoraj 180 tisoč evrov za prihodnji dve leti, želimo spodbuditi predvsem civilni dialog in zagovorništvo. Nevladnim organizacijam (NVO) v Obalno-kraški regiji bomo še naprej ponujali vso servisno podporo, ki smo jo do zdaj; to zajema računovodsko, pravno, projektno in davčno svetovanje,” je dejal Bojan Mevlja, vodja projekta in direktor Središča Rotunda, ki naslednji dve leti ostaja nosilec projekta Stičišče NVO za našo regijo.

“V zadnjih dveh letih smo priredili devet brezplačnih seminarjev, ki se jih je udeležilo več kot 200 pripadnikov NVO,” je dodala Polona Žigo, strokovna sodelavka Središča Rotunda.

Večina le na papirju
“Z nami sodeluje več kot 200 društev, vendar jih je samo v naši regiji več kot tisoč; težava je v tem, da jih večina obstaja samo na papirju ali pa so zelo malo dejavna. Takih, ki delujejo nenehno, je od 300 do 400,” je povedal Mevlja in dodal, da je bil zadnji dve leti projekt dobro sprejet, največji odziv pa so požela izobraževanja, ki jih bodo razvijali še naprej. Tako bodo v prihodnje organizirali 16 brezplačnih izobraževanj za predstavnike NVO, med drugim seminar na temo komunikacije in odnosov z mediji. Pred kratkim pa je bilo na sporedu izobraževanje o organizaciji prireditev.

Predvolilne obljube
“Glede na občine bomo poskušali delovati čim enotneje, tako da bo odziv večji, saj bi z njimi radi podpisali sporazume. Župane nameravamo pocukati za rokav in jih opomniti na predvolilne obljube,” se je pošalil direktor Rotunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.