Slovenija
26 ogledov

Delavce izgnali iz države

sta_vegrad3_mm_120208 Žurnal24 main
Celjski policisti so iz države izgnali štiri delavce Vegradovega hčerinskega podjetja Gradve, ki so zahtevali izplačilo neizplačanih plač. V upravi Vegrada vztrajata še dva delavca.

Policija je minulo noč nekaj pred polnočjo štiri delavce Vegradovega hčerinskega podjetja odstranila iz Slovenije zaradi kršenja zakona o tujcih, saj niso imeli ustreznih dovoljenj za začasno bivanje v Sloveniji, je povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

To je potrdil tudi direktor Vegradovega hčerinskega podjetja Gradve Admir Hodžić. Štirje delavci so se tako vrnili v Bosno in Hercegovino, medtem ko dva, ki imata začasno bivanje v Sloveniji pravno urejeno, še naprej vztrajata v prostorih Vegrada v Velenju.

Kot je povedal Hodžić, se bo danes dopoldne sestal z glavno direktorico podjetja Hildo Tovšak, da se dogovorijo glede možnosti poplačila še neizplačanih obveznosti Vegrada do 70 delavcev podjetja Gradve.

Po podatkih delavcev, ki so izplačilo dela neporavnanih obveznosti sredi aprila prav tako dosegli z večdnevnim vztrajanjem v prostorih Vegrada, jim je velenjska družba skupno dolžna okoli 110.000 evrov.

V Vegradu tega podatka ne želijo komentirati, prav tako se doslej še niso odzvali na ostala vprašanja, povezana s plačili tujim delavcem.

Vegrad se je letos znašel v težki likvidnostni situaciji, zaradi česar so že več mesecev motena tudi izplačila obveznosti do zaposlenih v Sloveniji. Podjetje je za rešitev položaja pripravilo program finančnega in poslovnega prestrukturiranja, katerega uspešna izvedba je ključna za nadaljnji obstoj družbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.