Slovenija
15 ogledov

Delavcem izklopili elektriko

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V dveh od treh stanovanj delavcev Gratima so izklopili elektriko. Za tem stoji lastnik Gratima?

Kot pravijo v civilni iniciativi Alternativa obstaja, je izklop elektrike namenjen dokončnemu izgonu delavcev iz Slovenije. "Z dejanji, kot so nasilna brezpravna izselitev iz stanovanja in nenapovedan izklop elektrike, se delavcem namerno onemogoča pošten boj za svoje pravice," poudarjajo.

Eno podjetje sesul, ustanovil drugo
Po neuradnih informacijah naj bi za tem ukrepom stal prav lastnik Gratima Mesud Ibričić. Zato se v civilni iniciativi sprašujejo, zakaj doslej še niso ukrepali organi pregona, "saj je več kot očitno, da je Ibričić kršil temeljne pravice delavcev skladno z določbo kazenskega zakonika".

Ob tem dodajajo, da je Ibričić preko svoje partnerke Marije Udir že ustanovil novo podjetje Mongrad, Gratim pa bo verjetno prepustil v stečajni postopek.

"Sramota države Slovenije se torej nadaljuje, odgovorni ne ukrepajo, kriminalci so na prostosti, država pa še vedno ni prevzela odgovornosti za katastrofalne razmere delavcev Gratima, Vegrada in SCT, saj je s svojo sužnjelastniško zakonodajo omogočila izkoriščanja delavcev," še razočarano dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.