Slovenija
26 ogledov

Delavci bodo zavzeli primorko in štajerko

protest, podizvajalci, primorska avtocesta Saša Despot
V prihodnjem tednu bosta izvajalca del, izbrana v postopku javnega naročanja, začela obnavljati avtocestna odseka med Uncem in Postojno na primorski avtocesti ter med Šentrupertom in Vranskim na štajerski avtocesti, so sporočili iz Darsa.

Delavci Družbe za avtoceste RS (Dars) so tako že začeli s pripravljalnimi deli za postavitev zapore na odseku primorske avtoceste Unec-Postojna, kjer bosta novogoriški CPG ter koprski CPK obnovila 4,3 kilometra vozišča v smeri Ljubljane, in sicer na klančini med priključkom Postojna ter bencinskim servisom na Ravbarkomandi.

Predvidoma od ponedeljka od 8. ure dalje pa do četrtka (do 14. ure) bo promet proti Kopru povečini potekal le po enem pasu, zato je v prvi polovici tedna tam pričakovati zgostitve prometa in zastoje. Zapora bo na tem odseku od četrtka vzpostavljena tako, da bo med obnovitvenimi deli pa do okoli 10. novembra promet potekal po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje - proti Obali in Ljubljani.

Pogodbeni rok za dokončanje del je 46 dni, pogodbena vrednost del pa 3,2 milijona evrov.

Štajerska avtocesta

Predvidoma v torek bodo delavci Darsa začeli postavljati zaporo še na odseku štajerske avtoceste Šentrupert-Vransko. Ljubljanska podružnica Strabaga in murskosoboški SGP Pomgrad bosta obnovila 7,9 kilometra vozišča na obeh polovicah avtoceste, dela naj bi dokončali v prihodnjem letu.

V okviru prve faze bo obnovljeno vozišče v smeri Celja, od predora Ločica do cestninske postaje Vransko, vključno z izvozom in uvozom Vransko (v smeri Celja), ki bosta zaprta za promet. Promet bo predvidoma do sredine novembra potekal po drugi polovici avtoceste. Pogodbena vrednost del je 7,1 milijona evrov, dokončali naj bi jih spomladi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.