Slovenija
26 ogledov

Delavci 
dobili denar

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
145 nekdanjih delavcev Gradisa dobilo denar iz jamstvenega sklada.

“Jamstveni sklad je danes 145 nekdanjim Gradisovim delavcem nakazal od 1.300 do 1.700 evrov, kolikor znašajo štiri minimalne plače, odvisno od potrjenih zneskov,” je potrdil Srečko Čater, sekretar celjske območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

S tem so, kot je dejal Čater, držali obljubo, da bodo delavci denar prejeli do 31. maja. “Nekateri bodo imeli denar na računu že danes, nekateri jutri,” je pojasnil. To je vse, kar so delavci prejeli, saj je stečaj končan. “To pomeni, da ne morejo pričakovati denarja od odpravnin, neizplačanega regresa in materialnih stroškov, saj ne bo stečajne mase. Drugače bi bilo, če bi stečajnemu upravitelju Janezu Golobu uspelo Gradis oddati v najem in bi se denar od najemnine stekal v stečajno maso. A to mu ni uspelo,” je povedal Čater.

Upniki napovedujejo tožbe. “Sam sem storil to, kar je edino prav in možno. Zakon sem temeljito prebral in se za to možnost nisem odločil na pamet,” je dejal Golob. Upnikom je jasno, da bi s prenosom premoženja na državo izgubili vse, a je vso premoženje, ki ga podjetje ima, zastavljeno pri bankah, kar pomeni, da poplačila ne bi zadoščala niti za izločitvene upnike.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.