Slovenija
27 ogledov

Delavci gradbincev v stavko

(Foto: Žurnal24)
1/7
Žurnal24 main
Delavci Gradbenega podjetja Grosuplje in Gradis Gradenj so danes stavkali.

Delavci Gradbenega podjetja Grosuplje so se danes zbrali pred sedežem podjetja. Od lastnika Borisa Dolamiča so želeli izvedeti, zakaj na račune še vedno niso prejeli plač ter zakaj se stečaj še ni začel.

Fotografije s stavke si oglejte v galeriji.

Danes je sicer začelo stavkati tudi okoli 90 zaposlenih v ptujski družbi Gradis Gradnje. Kot je povedal sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Spodnje Podravje Boris Frajnkovič, s stavko zahtevajo izplačilo februarskih plač, polovico lanskega regresa, poplačilo opravljenih nadur ter zagotovitev primerne delovne opreme.

Zaposleni čakajo tudi na sredino odločitev ptujskega sodišča o morebitnem stečaju družbe, ki ga je tik pred novim letom zahtevalo Cestno podjetje Ptuj. Kot je dejal Frajnkovič, delavci večinoma menijo, da bi bil stečaj najboljša rešitev, saj se bodo tako lahko čim prej prijavili na zavod za zaposlovanje in prišli vsaj do dela svojih terjatev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.