Slovenija
123 ogledov

Delavci Iskre Semič rekli ne

Avtobus, ki naj bi vozil v Kranj, je odpeljal le prvi dan; dva delavca se tja vo Žurnal24 main
Avtobus je iz Iskre Semič na delo v Kranj odpeljal le dva delavca. Ostali zavrnili delo, zato bodo pristali na zavodu. Neuradno: ustrahovanje delavcev. Odpuščanje tudi v invalidskem podjetju.

Po naših informacijah strokovnim delavcem v semiški Iskri Kondenzatorji, ki so zavrnili delovno mesto v kranjski Iskri Mis, grozijo. Če bodo govorili o razmerah v podjetju, bodo med drugim ostali brez odpravnine. 28 delavcev, ki je zavrnilo vožnjo v Kranj, bo namreč v Semiču delalo le še do izteka odpovednega roka, nato pa bodo dobili odpravnino in odšli na zavod.

Rekli ne
Delo v Kranju so delavci zavrnili predvsem iz osebnih razlogov, saj bi to pomenilo, da bi štiri ure preživeli na avtobusu, če bi bile prometne razmere idealne, osem ur v službi, z družino pa nič ur.

Poklicali smo direktorja Iskre Mis Roberta Srabotiča, ki je tudi predsednik uprave semiške Iskre, vendar nam je tajnica sporočila, da je danes zaseden, da pa ga lahko pokličemo jutri zjutraj.

Vodja podružnice sindikata Skei v Iskri Kondenzatorji Sašo Pavlovič pravi, da so grožnje sicer možne, čeprav o tem nič ne ve.

Upa sicer, da bodo za kakšnega izmed strokovnih delavcev našli tudi delovno mesto v proizvodnji, čeprav slabo kaže.

Zdaj pa je na vrsti tudi invalidsko podjetje Iskre, kjer načrtujejo, da bodo odpustili deset delavcev od približno stotih, pravi Pavlovič. Res pa je, da je v tem primeru odpuščanje težje, saj državna komisija oceni, ali res ni mogoče najti dela za ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.