Slovenija
22 ogledov

Delavci Karoserij spet na občino

Protest delavcev Karoserij
1/15
Nino Verdnik
Delavci mariborskih Karoserij s protestom znova opozorili na svoje težave.

Delavci mariborskih Karoserij, ki s presledki stavkajo že od 24. maja, danes na svoje težave znova opozorjajo z javnim protestom.

Obiskali so Mestno občino Maribor, kjer jih je sprejel podžupan Janez Ujčič in jim je obljubil, da bodo o njihovih težavah razpravljali na prvi sej mestnega sveta po počitnicah, predvidoma v začetku septembra.

Na občini so okoli 40 zbranim delavcem razdelili obrazce za prijavo za enkratno socialno denarno pomoč iz županovega sklada Darujmo s srcem.

Po obisku na občini so delavci krenili proti območnim službam inšpektorata za delo in davčne uprave povprašali, kako so ukrepali od preteklega obiska. Kasneje jih bodo sprejeli še na Dursu.

Vodstvo predlagalo prisilno poravnavo

Delavcem podjetje po navedbah sindikalnih predstavnikov dolguje plačo za junij in julij, regrese za letni dopust in prispevke za zadnja tri leta ter jubilejne nagrade.

Vodstvo Karoserij je sicer na okrožno sodišče v Mariboru vložilo predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave, ki so ga morali nato dopolniti, a se delavci s prisilno poravnavo ne strinjajo, saj se s tem po besedah sindikalnega predstavnika Dušana Mlakarja le podaljšuje njihova agonija.

Za delavce bi bil ugodnejši stečaj, saj bi tako hitreje prišli do svojega plačila, vajeti v podjetju pa bi prevzel stečajni upravitelj in tako onemogočil nadaljnjo škodno ravnanje lastnika. S tem namenom so se delavci odločili, da poskušajo stečaj doseči prek jamstvenega sklada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.