Slovenija
19 ogledov

Delavci Konstruktorja protestirali

Protest delavcev Konstruktorja. Nino Verdnik
Delavci Konstruktorja, ki včeraj kljub obljubam ponovno niso prejeli plač, so se odpravili na protest.

"To je blok, ki so ga gradile moje roke. Radi bi delali, samo dajte nam plače," je s solzami v očeh povedal eden izmed delavcev Konstruktorja VGR, ki so se včeraj zbrali na protestu pred nedokončano stolpnico tega gradbinca na Betnavski ulici v Mariboru.

Že pet plač 250 zaposlenim dolguje Konstruktor VGR, ki je v prisilni poravnavi. Delavci so ob protestu tudi izrazili jezo in ogorčenje, da kljub obljubam, da včeraj plače bodo, danes pred njih ni hotel stopiti Samo Majcenović, direktor podjetja.

Sicer pa delavci čakajo tudi na odločitev Matjaža Polenčiča, prisilnega upravitelja Konstruktorja, ali bo danes na sodišču predlagal stečaj in rešil agonijo, ki se vleče že od maja.

"Pet mesecev smo brez denarja. Živimo kot klošarji, otroci pa hodijo v šolo. Prijatelj jim je plačal za zvezke. Nikjer ne dobim dela, niti na črno ne morem več nekaj zaslužiti. Ostane nam le še ropanje, vendar nisem tak človek. Sram naj bo lastnike in vodstvo podjetja, ne nas, ki smo pošteno delali. Zbirali smo tudi po 350 ur mesečno, ko se je mudilo," pa je pred nedokončanim blokom Konstruktorja po poročanju STA obupano pripovedoval Jadranko Stojilkovič, eden od delavcev, ki nima več niti za preživetje.

Komentarjev 2
  • gec 12:31 19.oktober 2011.

    AJDE HRVOJE NE SERI...

  • privat 20:22 18.oktober 2011.

    kak protest?? Hočete denar?? Pa pojdite po VAŠ denar...kaj morate res biti delovci tudi po korajži?? To je vaš denar in brez njega nikoli domov..