Slovenija
13 ogledov

Delavci: Luke ne damo!

Žerjavisti v Luki Koper. Barbara Milavec
Javno pismo. Svet delavcev Luke Koper proti prodaji družbe in neodgovornim posameznikom v upravi.

Svet delavcev v Luki Koper je na vse parlamentarne stranke, ministrstvo za infrastrukturo in prostor, državni svet ter medije naslovil pismo, v katerem poziva politično sfero, naj se ne vmešava v poslovanje družbe, ki jo lastniško sicer obvladuje država. Ostro so tudi proti napovedani prodaji.

Nanizane zahteve

Svet delavcev, katerega predsednik je Nebojša Topić, je predstavnike oblasti pozval, naj ne kadrujejo neukih predstavnikov v nadzorni svet in upravo Luke, katerih reference so zgolj politična pripadnost in ki si ob vsakokratni menjavi oblasti izplačujejo visoke odpravnine in odškodnine. Poleg tega so proti poskusom finančnega izčrpavanja družbe in nepremišljenim oziroma škodljivim naložbenim projektom. Nasprotujejo pa tudi vstopu tujcev v Luko, "ki jim ni mar za tradicijo edinega slovenskega pristanišča, naše vrednote in delo ter dobrobit širšega družbenega in naravnega okolja".

Delavci povzdignili glas

"Nehajte se igrati z ugledom Luke Koper, našimi delovnimi mesti, našim kruhom in prihodnostjo številnih generacij, ki od pristanišča živijo in bodo tudi v prihodnje," so predstavniki sveta delavcev zapisali v svojem pozivu. "Prevzemite že enkrat odgovornost in se začnite vesti kot dober gospodar za državo in narod strateško pomembnega podjetja. Luka Koper je in bo ostala slovenska," so zaključili.

Komentarjev 4
  • Villa 13:20 14.februar 2013.

    Sicer pa, kdo ve kakšna je resnica, ker na novice žurnala se ni za zanesti.

  • Villa 13:19 14.februar 2013.

    Bravo, dobro si povedal. Kaj pa imajo delavci za govorit, saj niso lastniki. Ko so imeli delnice luke, so jih vsi po hitrem postopku prodali. Sedaj se pa žalijo.

  • Žurnalček 12:24 14.februar 2013.

    Prokleta banda , prodajali so NKB po 27 € , sedaj je vredna 1€ , sedaj pa delavci ne dajo prodati Luko, kot da je Luka njihova. Pošteno sem jo kupil in hočem , da se pošteno proda tudi Satanu ...prikaži več , samo da bo iz te naložbe kaj profita. Niste se pa bunili , ko je Popovič na silo prišel not. Ne takrat je bil pa to naš !