Slovenija
54 ogledov

Delavci pa nimajo niti za avtobus

(Foto: Zurnal24) Žurnal24 main
Štajerci so si vladni obisk pred tedni zapomnili po luksuzu v vladnem voznem parku.

V zadnjih tednih se v vladni koaliciji množi število takih, ki se trepljajo po prsih, da so premierja utišali. Prepričani so, da jim Borut Pahor s svojimi bolj ali manj posrečenimi retoričnimi performansi manj kot dve leti pred volitvami povzroča škodo.

Kakšna zmota! Pahor je razvil svoj stil; čeprav izpade včasih čez les, po navadi ne deluje nadut. In ravno nadutost je edino sporočilo, ki ga je po obisku konec januarja vladna ekipa pustila na Štajerskem. Vse bolj obubožan vzhodni del države vladne falange z modrimi lučmi ne pomni po investicijah, ki bi jih prinesli lokalnemu gospodarstvu. V oči so bodli predvsem novi luksuzni BMW-ji, ki so se znašli v vladni koloni.

Turistka. Posebno posmehljiv vtis je pustila gospodarska ministrica Darja Radić, ki se je okoli prevažala v BMW-ju s televizorjem. Ko se je naposled kljub prigovarjanju ustavila tudi v Tovarni vozil Maribor, so jo tam pričakali nekateri delavci z navzven obrnjenimi žepi. Poklapani, brez ficka, naveličani vsega. Samo protokolu se lahko zahvali, da jo je medtem preselil v stari Tamov avtobus. Če bi se ministrica pred delavci pokazala v prestižnem BMW gran turismu, bi bila to še ena klofuta delavcem, ki stavkajo na domu, ker nimajo niti toliko, da bi si kupili avtobusno karto.

Vlada si v času, ko se ministrski avtomobili ustavljajo pred vse več ugaslimi podjetji in delavci, ki se sprašujejo, kako bodo preživeli iz dneva v dan, ne bi smela privoščiti takšnega prestiža. Pa čeprav na posodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.