Slovenija
11 ogledov

Delavci Primorja bodo dobili odpovedi

Primorje Ivo Pregelj
Primorje bo danes začelo odpuščati delavce. Na cesti bo pristalo najmanj 651 ljudi.

Zaposleni v Primorju bodo danes zaradi stečaja podjetja začeli prejemati odpovedi delovnega razmerja, je povedal vodja splošno-kadrovskega sektorja v Primorju Ožbej Marc.

Skupno je zaposlenih 651 delavcev, od tega je veliko starejših od 55 let in invalidov. Skupno kar 355. Kot opozarja Marc, bodo ravno ti najtežje našli novo zaposlitev, medtem ko za ostale napoveduje, da bi si delo lahko našli v šestih mesecih.

Po četrtkovem začetku stečajnega postopka v Primorju je novogoriško okrožno sodišče začelo stečaj tudi v Primorju Avtoservisu, ki je imelo pred stečajem osem zaposlenih. Po besedah vodje koordinacije sindikatov v Primorju Damjana Volfa pričakujejo, da bo novogoriško sodišče danes podprlo začetek stečajnega postopka tudi v Primorju Instalacijah s 30 do 35 zaposlenimi delavci.

O razmerah v Primorju so včaraj razpravljali tudi ajdovski svetniki. Zavzeli so se za pomoč pri ustanavljanju novih podjetij, ki bi nastala na pogorišču Primorja in v katerih bi zaposlili delavce Primorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.