Slovenija
20 ogledov

Delavci še v negotovosti

konstruktor, nadpis Nino Verdnik
Delavci Konstruktorja še vedno čakajo, ali se bo uprava družbe uspela dogovoriti z bankami glede nadaljnjega delovanja tovarne. Delavci medtem še vedno stavkajo.

"Kar se tiče Konstruktorja, danes ni bilo nobene nove informacije. Še vedno čakamo, ali se bo uprava uspela dogovoriti z bankami o kreditih. Če dogovora ne bo, delavci zahtevajo stečaj," je za žurnal24.si pojasnila Breda Črnčec, sekretarka v Območni organizaciji (OO) Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Podravja in Koroške.

Imeli bi vsaj za kruh

Kot že nekaj dni poročamo, 270 zaposlenih v največjem še delujočem mariborskem gradbenem podjetju stavka že od preteklega tedna. Od podjetja zahtevajo izplačilo majske in junijske plače ter regres.

V petek je sicer Marko Plečko, direktor omenjenega podjetja, ki je vodenje prevzel od Marjana Pinterja, predstavnikom delavcev obljubil, da bo, če ne bo dogovorov z bankami, najkasneje do petka na sodišče vložil predlog za stečaj.

"Pričakujemo, da bo besedo držal, saj delavci nimajo od česa živeti. Tako pa se bodo lahko vsaj prijavili na zavod za zaposlovanje ter bodo prejeli nadomestilo za čas brezposlenosti," je še dodala Črnčeva.

Prej pošteno plačilo

Že prvi dan stavke pa so nam nekateri zaposleni znali povedati, da so sicer v Konstruktorju pred krizo dobro skrbeli za delavce in da je bilo plačilo redno.

"Če si bil priden, si bil nagrajen. Plačilo je bilo pošteno. Kaj se je dogajalo zadnje mesece, da smo prišli v tako situacijo, pa ne vem. Mi želimo samo plače, saj ne moremo živeti od zraka," nam je pojasnil eden izmed zaposlenih, ki je že več kot 15 let zaposlen pri Konstruktorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.