Slovenija
33 ogledov

Delavci še vedno brez plač

Konstruktor Daša Purgaj
Delavci kljub poravnavi na dopustu. Do konca tedna izplačilo.

Maribor. Delavci mariborskega gradbenega podjetja Konstruktor VGR kljub v ponedeljek začeti prisilni poravnavi ostajajo na prisilnem dopustu. "Nakazila vsaj ene plače še ni bilo, zato smo na čakanju doma, s tem da je zmenjeno, da dobimo stoodstotno nadomestilo," pravi Mladen Kutnjak, sindikalist v podjetju.

Ni materiala in objektov

Direktor Samo Majcenovič je sicer delavcem obljubil izplačilo plače do konca tega tedna oziroma prej, a je za naše klice že dva dni nedosegljiv. "Kaže, da se že pogaja z upniki, včeraj naj bi bil na Gorenjski banki," pravi Kutnjak, a opozarja, da prisilna poravnava nikakor ne more uspeti, če se ne bodo delavci čim prej vrnili na gradbišča. Teh pa je vedno manj, prav tako naj ne bi bilo niti materiala za delo. "Za nas objekti, vredni nekaj stotisočakov, niso rešitev, potrebujemo velike objekte," se zaveda Kutnjak, ki s stavkajočimi sicer še naprej zbira dokumentacijo, da bi stečaj podjetja, če plač v nekaj dneh ne bo, lahko vložili prek jamstvenega sklada. "Ne verjamemo nikomur več," sklene Kutnjak.

Jutri naj bi se s svetom delavcev sestal tudi direktor Majcenovič. Ta naj bi danes pričakoval še začetek prisilne poravnave za družbo Konstruktor Invest, ki je v popolni lasti Konstruktor VGR.

Komentarjev 1
  • mufi 14:09 10.avgust 2011.

    Kdaj bo pisalo : direktorji ostali brez (ene same) plače ??