Slovenija
23 ogledov

Delavci še vedno životarijo

Konstruktor Daša Purgaj
Konstruktor. Plač še vedno ni. Delavcev danes ni sprejel nihče. Stavka se nadaljuje.

Okoli 270 delavcev mariborskega gradbenega giganta Konstruktor VGR je še vedno brez plač, ki jih je direktor Samo Majcenovič nazadnje obljubljal že za prejšnji teden. Stavka se zato nadaljuje in traja že več kot mesec dni.

Delavci so se danes zato vnovič zbrali pred Konstruktorjem, a tokrat prednje ni stopil nihče od vodstva podjetja. "Vse obljube glede plače so bile do zdaj ena sama velika laž. Delavci so zadnjo plačo prejeli za april in, kot kaže, nikomur v naši državi ni več mar za pravice delavcev in Slovencev, ki vedno bolj postajamo narod hlapcev," se je odzvala Breda Črnčeč, sekretarka za gradbeništvo v ZSSS Podravje in Koroška.

Po njenih besedah večina delavcev ne vidi več svetlobe na koncu tunela, kot je pred tedni dejal Majcenovič, vse bolj pa se bliža tudi začetek šolskih obveznosti, ko bo treba otrokom kupiti šolske potrebščine.

"Doslej se je izkazalo, da so prisilne poravnave večinoma neučinkovite in neuspešne in da se je z njimi samo podaljševala agonija delavcev, na koncu pa je podjetje pristalo v stečaju. Lastniki kapitala so si s tem 'kupili' čas in 'pospravili' na varno, kar se pospraviti še da," je ostra Črnčečeva, ki skupaj z delavci še naprej zbira dokumentacijo za vložitev predloga za stečaj s pomočjo jamstvenega sklada.

Komentarjev 1
  • mufi 13:56 17.avgust 2011.

    Pa ne, da so tudi direktorji, menežerji ( in ostala golazen) tudi ostali brez plač ? Ubogi reveži.