Slovenija
18 ogledov

Delavci Stožic pod nadzorom policije

Koliko delavcev so kaznovali, ker so napačno prečkali Vojkovo cesto, na PU niso Žurnal24 main
Športni park Stožice. Policisti vsak dan ob konicah urejajo promet, ob tem pa kaznujejo kršitelje.

“Policisti nadzorujejo delavce, ki z gradbišča stadiona v Stožicah hodijo čez Vojkovo cesto po malico v trgovino,” je sporočila tamkajšnja stanovalka in dodala, da jih kaznujejo, ker ne hodijo čez prehod za pešce. “Zakaj ne preverjajo, kako hodijo čez cesto pred vlado in parlamentom?” je sklenila.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so pojasnili, da na območju Vojkove ceste poteka preusmeritev oziroma zapora prometa zaradi del, ki potekajo na območju vozišča med avtocesto in Trebinjsko ulico, kar povzroča zastoje. “Policisti na tem območju vsak dan med prometno konico urejajo promet in ga po potrebi usmerjajo,” je povedala Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU. Dodala je, da je to njihova prioritetna naloga, seveda pa ob tem nadzorujejo tudi spoštovanje prometnih pravil udeležencev v prometu in jih ob kršitvah kaznujejo. Na vprašanje, koliko delavcev so kaznovali, ni odgovorila. Policisti so bili ta konec tedna na območju Vojkove ceste tudi zaradi pohodov po Poti spominov in tovarištva.

Nadzor pred vlado?

Na vprašanje, kako je s policijskim nadzorom pred državnim zborom in vladno palačo, je Adlešičeva odgovorila: “Policisti opravljajo nadzor nad tem, kako pešci spoštujejo pravila, ob svojem rednem delu ter v poostrenih nadzorih, in to na različnih lokacijah, predvsem pa na mestih, kjer se dogajajo prometne nesreče z udeležbo pešcev.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.