Slovenija
10447 ogledov

Delavec se je rešil iz stroja, za enega moškega je bil plaz usoden

plaz na cesti Zatolmin Čadrg Občina Tolmin
Na območju Tolminskih korit se je nekaj pred 11. uro sprožil plaz. Pod plazom naj bi bili zasuti delavci, ki so urejali brežino.

Na območju Tolminskih korit so potekala dela na brežini, ko se je nekaj pred 11. uro sprožil plaz. "Po prvih ugotovitvah je dela na omenjenem območju izvajal delavec s kopačem, med izvajanjem del pa je prišlo do sprožitve plazu," so sporočili s PU Nova Gorica. "Slednjemu se je uspelo pravočasno rešiti iz omenjenega delovnega stroja, plaz pa je zasul moškega, ki se je nahajal v bližini. Kasneje so ga reševalci našli in izvlekli izpod plazu, vendar omenjeni moški ni kazal znakov življenja. Njegovo smrt je kasneje potrdil zdravnik ZD Tolmin."

Na kraju dogodka so bili poleg reševalcev NMP ZD Tolmin, policistov PP Tolmin in novogoriških kriminalistov tudi pripadniki GRS Tolmin in tamkajšnji gasilci. Policija je o nesreči obvestila tudi pristojne pravosodne organe in delovno inšpekcijsko službo. Policijska preiskava še poteka.

Zaradi sprožitve plazu se je večja skala zakotalila po brežini na parkirišče Tolminskih korit. K sreči v tem primeru ni bil nihče telesno poškodovan.

Poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Miha Vencelj je odredil zaporo cest v Polog in Čadrg. "Ker zaradi zemeljskega plazu v pobočju nad lokalnima cestama Zatolmin-Polog in Zatolmin-Čadrg obstaja velika nevarnost nadaljnjega padanja kamenja in drsenja zemljine, sta cesti po odredbi poveljnika občinskega štaba CZ Mihe Venclja do preklica zaprti za ves promet. S tem je zaprt tudi dostop do turistične točke Tolminska korita," so sporočili z Občine Tolmin. 

Na kateri lokaciji točno se je sprožil plaz še ni znano, možno pa je, da gre za že poškodovani odsek. 11. januarja se je s pobočja nad lokalno cesto med Zatolminom in Čadrgom utrgala ogromna skala, ki je odnesla večji del cestišča na dobrih deset metrov dolgem odseku. 

8

Dela na poškodovanem delu ceste proti Čadrgu so v dneh po omenjenem dogodku stekla. Izvajalci so prejšnji teden začeli s čiščenjem labilnega kamenja z žarišča podora in njegove okolice. V tem tednu naj bi začeli sanirati poškodovani spodnji rob ceste. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zala
    Zala 19:48 22.januar 2024.

    Kakšna tragedija. Sožalje domačim.