Slovenija
48 ogledov

Delavci V&V bodo protestirali

Protest pred Viator & Vektorjem Anže Petkovšek
Delavci Viator & Vektorja se bodo v ponedeljek zbrali na protestnem shodu. Opozoriti želijo na začetek obratovanja podjetja Transturist, ki ga je direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak ustanovil konec julija.

Kot je pojasnil predsednik sindikata delavcev prometa in zvez v Viator & Vektorju Marko Vučko, naj bi takrat s poslovanjem začel Transturist, ki ga je direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak ustanovil konec julija.

S protestom želijo opozoriti na to, da sodišče še ni izdalo sklepa o začetku stečajnega postopka nad Logistiko, kljub temu pa bo Novak začel z enako dejavnostjo v prostorih podjetja, ki ga je "pripeljal v propad", je poudaril Vučko.

Da se v ponedeljek obeta protestni shod delavcev Viator & Vektorja, piše tudi današnji Dnevnik, ki je za komentar o načrtih Transturista prosil Novaka, a ta ni želel dajati nobenih izjav. Novak je edini lastnik in direktor Transturista, družbe z omejeno odgovornostjo. Podjetje se bo ukvarjalo s prevozom, špedicijo in vzdrževanjem.

Novak: Transturist ni obvodno podjetje

Kot je v začetku avgusta v pismu, ki so ga objavile Finance, zatrdil Novak, Transturist ni obvodno podjetje družbe Viator & Vektor, saj ne bo vstopalo v njegove posle. Po njegovih besedah Transturist predstavlja temelj za nov začetek v primeru, da Viator & Vektor kljub vsem prizadevanjem ne bo uspel obstati. Novak je obljubil tudi, da bo Transturist po svojih najboljših močeh prednostno zaposloval bivše delavce družbe Alpetour in Viator & Vektor Logistike.

Viator & Vektor Logistika, kjer je zaposlenih nekaj manj kot 500 delavcev, je sicer v sredo na ljubljansko okrožno sodišče podal predlog za uvedbo stečajnega postopka družbe. Družba Skupina Viator & Vektor pa bo po pričakovanjih še ta mesec na sodišče vložila predlog za začetek postopka prisilne poravnane.

Odpeljali 40 tovornjakov

V četrtek so upniki Logistike z družbinega parkirišča na Rudniku in v Škofji Loki skladno s sodno izvršbo začeli odvažati vozila - kot je pojasnil Vučko, gre za okoli 40 tovornjakov, prikolic in osebnih avtomobilov, ki so brez bremen.

Podjetje po njegovih informacijah rubi ena banka in naftna družba Shell, ki je Viator oskrbovala z gorivom. Vozila, ki jih še vedno odvažajo, vozijo v podjetje Eurotek na Bič pri Trebnjem.

Viator & Vektor Logistika zaposlenim med drugim sicer dolguje del letošnjega regresa, del majske plače, junijsko in julijsko plačo, zdaj pa bo tudi avgustovska, je še pojasnil Vučko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.