Slovenija
24 ogledov

“Delavci že tretjič nategnjeni”

vegraad stavka Žurnal24 main
Vegrad. Medved spet snedel besedo: v stečaj še ne, odstopil pa tudi ne bo.

“Prej je delavce nategovala Tovšakova, zdaj pa jih še Medved (direktor Vegrada Boris Medved, op. p.). Požrl je svoje besede, delavce pa že tretjič nategnil.” Tako je včeraj, dan preden bi morala uprava Vegrada, če ne bi mogla zagotoviti zadostnih sredstev, umakniti zahtevek za prisilno poravnavo in začeti stečaj, povedal razočarani sindikalist Srečko Čater.

Po njegovih besedah je predsednik uprave Vegrada Boris Medved, ki na naše klice ni odgovoril, včeraj za danes napovedano le prestavil na 8. oktober.

Kdaj v stečaj?
“Vegrad mora do 15. oktobra na sodišče oddati prvo poročilo za obdobje od 1. julija do 31. septembra. Na podlagi tega poročila pa lahko presodim, ali obstaja utemeljen razlog za ugovor zoper vodenje postopka prisilne poravnave (če podjetje ne zmore poplačevati tekočih stroškov, op. p.),” je včeraj pojasnila upraviteljica prisilne poravnave Alenka Gril. Če se bo izkazalo, da Vegrad tega ni sposoben, sledi njen ugovor in cela procedura od sklica narokov do izjasnitve dolžnika in drugih zadev, je pojasnila za Žurnal24. Izpostavila je, da bi bilo veliko hitreje (če v podjetju vedo, da ne izpolnjujejo pogojev za prisilno poravnavo), če bi “uprava sama vložila umik predloga prisilne poravnave. Potem se stečaj lahko začne v osmih dneh.”

Predlagani zahtevki za stečaj Vegrada trenutno mirujejo, saj ima prisilina poravnava prednost pred njim, je razložila upraviteljica in dodala, da minimalni stroški za začetek stečaja znašajo 3.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.