Slovenija
28 ogledov

Delavnice letos tudi za vaške otroke

soline, otroci, ogled, primorska, morje, obala Društvo prijateljev mladine Ajdovščina
MDPM Ajdovščina. Za otroke bodo med počitnicami poskrbeli z raznimi delavnicami in pikniki.

“Letos smo se še posebno potrudili, da naši prostovoljci počitniške dni polepšajo tudi otrokom, ki živijo po vaseh. Pripravljamo ustvarjalne delavnice – plesne, slikarske, kiparske, športne, literarne in ekološke – pa piknike, druženje in ustvarjanje v naravi,” razlaga Urška Brežnjak iz Medobčinskega društva prijateljev mladine (MDPM) Ajdovščina.

Delavnice bodo tako v Ajdovščini, Malovšah, Vrhpolju, Podnanosu in na Gočah, potekale pa bodo od 10. do 13. ure (za natančne termine lahko povprašate na 05/368 91 40 ali 041 490 360 ali preverite na spletni strani Mdpm-ajdovscina.si).

Tudi na morje

Društvo pripravlja tudi tečaja rolanja in tujega jezika ter različna letovanja otrok. Lani so na morje peljali 114 otrok, od tega 44 v sklopu humanitarnega projekta Pomežik soncu, s katerim brezplačno letovanje omogočijo otrokom iz socialno ogroženih družin iz občin Ajdovščina in Vipava. “Žal je vsako leto več otrok, tudi zaradi propada večjih podjetij v Ajdovščini, ki nimajo možnosti letovanja na morju,” dodaja Brežnjakova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.