Slovenija
15 ogledov

Delavnice niso varstvo

Delavnice za otroke bodo potekale večinoma dopoldne. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Počitnice. Razen enodnevnih izletov za šolarje vse dejavnosti brezplačne.

Za osnovnošolce in dijake so se včeraj začele poletne počitnice. Med njimi so jim vsak dan na voljo številne brezplačne delavnice, ki jih je največ prav v času Festivala Lent.

V Parku doživetij na zelenicah mestnega parka bodo dejavnosti potekale tudi, če bo deževalo. Poletne ustvarjalnice v avgustu pripravljajo tudi v Kulturnem centru Pekarna, kjer bodo oblazinili Pekarnin letni kino, izdelali modne dodatke ter ustvarjali iz gline.

Sicer pa v poletnih mesecih največ delavnic že tradicionalno pripravi Zveza prijateljev mladine Maribor (ZPM). “Izpostavila bi klepet z živalicami, kjer se bomo letos osredotočili na ogrožene živalske vrste. Ena od vsebin bo tudi na temo različnost kultur, saj želimo skozi igro pri otrocih spodbuditi zavest, da je različnost pravzaprav bogastvo,” pojasnjuje Kornelija Kaurin, koordinatorica dejavnosti ZPM.

Za varnost je poskrbljeno
Edina plačljiva dejavnost so sredini izleti, ki stanejo okoli 20 evrov. “V avgustu pripravljamo poseben izlet na planino. Spali bomo na seniku, molzli krave, izdelali sir in doživeli podeželje,” vabi Tadeja Dobaj iz ZPM in dodaja, da je za varnost otrok na izletih poskrbljeno, saj je spremljevalcev celo več, kot določajo šolski normativi, pridružijo pa se jim tudi prostovoljci, ki sicer pomagajo v delavnicah. “Nismo pa varstvena ustanova in ne ponujamo otroškega varstva, nimamo svoje kuhinje, da bi omogočali malice. Gre izključno za dejavno preživljanje prostega časa,” še opozarja Dobajeva. Starostne meje za delavnice ni, za izlete pa mora otrok imeti vsaj šest let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.