Slovenija
6969 ogledov

Dele Slovenije že pobelilo, vse hladneje bo, meja sneženja se bo spuščala

Sneženje
1/4
PIC
Vse hladneje bo, meja sneženja se bo spustila do nižin.

"Od severa se hitro hladi, meja sneženja pa se posledično spušča. Padavine se bodo v naslednjih urah razširile nad vso Slovenijo," pišejo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Meja sneženja bo čez dan med 400 in 600 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah pa se bo le ta ponekod na Notranjskem, Dolenjskem, Koroškem in v osrednji Sloveniji spustila do nižin. Nad okoli 700 m nadmorske višine bo zelo zimsko. Sneg se bo ponekod oprijemal tudi cestišč."

Agencija za okolje za danes napoveduje oblačno vreme, padavine se bodo dopoldne razširile nad vso državo. "Vse hladneje bo, meja sneženja se bo, razen po nižinah Primorske in vzhodne Slovenije, ob močnejših padavinah spustila do nižin," pišejo pri Arsu. "Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Zvečer bodo padavine od severa slabele in ponoči v večjem delu Slovenije ponehale. Popoldanske temperature bodo od 1 do 7 stopinj Celzija."

Zaradi napovedanega sneženja do nižin pri Prometno-informacijskem centru opozarjajo, da je v primeru snega na vozišču obvezna zimska oprema. Na prelazih in višje ležečih cesth se sneg že oprijemlje cestišč. Verige so obvezne na prelazih Ljubelj, Korensko sedlo, Jezerski Vrh in Vršič. 

V torek se po počasi zjasnilo

Arso za jutri na jugovzhodu Slovenije napoveduje še pretežno oblačno vreme, drugod se bo od severozahoda počasi jasnilo. "Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, na Primorskem do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

V sredo in četrtek bo povečini sončno. "Na Primorskem bo v sredo še pihala šibka do zmerna burja, ki bo v četrtek nekoliko oslabela," napovedujejo pri Arsu. "Ponekod drugod bo pihal severovzhodni veter."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od četrtka do sobote bo suho in precej sončno. "Na Primorskem bo pihala burja, ki bo oslabela šele proti koncu tedna," še pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije okoli ledišča ali malo pod lediščem, čez dan pa bo sprva dobrih 10, proti koncu tedna pa okoli 15 stopinj. V noči od sobote na nedeljo bo prehodno možnih nekaj padavin. V začetku prihodnjega tedna bo spet nekoliko hladneje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.