Slovenija
28469 ogledov

Rumena faza s takimi podatki še daleč ...

testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot
Podatki sobotnih testov na covid-19 kažejo nespremenjeno sliko. Kar ni ravno dobro.

Portal Sledilnik COVID-19 je objavil sveže podatke o testih, opravljenih v soboto.

Delež pozitivnih PCR testov je ponovno nad 20 odstotki, medtem ko podatkov o pozitivnih hitrih testih na Sledilniku od pristojnih državnih inštitucij niso uspeli pridobiti. Pri aktivnih primerih pa je opazen le manjši upad. 

Povprečje zadnjih sedmih dni je s 748,4 nekoliko povečano.

Za prehod iz zdajšnje oranžne v rumeno fazo, ki prinaša precejšnje sproščanje ukrepov glede šolanja in gospodarstva, bi potrebovali tedensko povprečje pozitivnih testov ne več od 600 in ne več kot 500 hospitaliziranih. Vsaj glede podatka o hospitaliziranih gredo številke v pravo smer, je pa v soboto umrlo še sedem ljudi, ki so imeli covid.

Kako kaže trenutno:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • dusan106 16:54 21.februar 2021.

    ne razume od kot testirani in potem okuzeni, ki se stejejo vsak dan, zakaj se ljudje hodijo testirat da se pol lahko steje okuzene, nic se it testirat pa nebo okuzenih in bo zelena faza, jaz nevem a prisilno tetsirajo ...prikaži večo ljudi vsak dan al kako, menda prostovoljno stojijo v vrstah, sam da jih nebi zmanjkalo menda zdaj silijo zaposlene, solnike, taksiste itd. in kvota je zagotovljena če ni se pa itak zlačejo in tudi narobe stejejo kod da niso k matematiki v šoli hodili, čudo laži lopovscine goljufij

  • jakec1575 11:23 21.februar 2021.

    Logicno, da se je upad umiril, saj smo se odprli in se lahko zbiramo do 10. Odprle so se sole. Jansa je lahko sel smucat z druzino. :) cepiva se lep cas ne bo dovolj. Je pa lepo, da razen ...prikaži več turizma gospodarstvo se brca.

  • mitja20 11:19 21.februar 2021.

    Poglejte malo čez mejo in se zamislite debili, še bomo zaprti