Slovenija
25 ogledov

Delitev uspešnosti

Na javnih razpisih za podjetniške projekte smo bili 75-odstotno uspešni, na prij Žurnal24 main
Tudi direktor podjetniškega centra je bil uspešen.

Kljub polemični razpravi so svetniki tudi Francu Češnovarju s Centra za podjetništvo in turizem (CPT) Krško dali dodatek za delovno uspešnost. Še pred tem so jo priznali 16 direktorjem javnih zavodov in jim skupaj namenili za 50 tisoč evrov dodatkov. Pri Češnovarju se je zataknilo zato, ker je svetnik Šiško javno podvomil o rezultatih uspešnosti CPT.

Razprave o delovni uspešnosti direktorjev vsako leto burijo duhove. Tudi če se svetniki ne strinjajo s tem, lahko direktorji po sodni poti izterjajo dodatek, ki jim pripada. “Gre za napačno razumevanje, saj je uspešnost sestavni del plače, ki so jo včasih izplačevali vsak mesec, zdaj pa enkrat na leto,” je svetniške kolege opozorila nekdanja šolnica Olga Košir. “Dodatek dajmo vsem ali pa nikomur,” je bil odločen svetnik Lojze Kerin, medtem ko so nekateri mnenja, da bi se morali direktorji v duhu časa oziroma krize temu odpovedati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.