Slovenija
86 ogledov

“Deliti usodo delavca”

Gregor Cerar, ZSSS, ima s 
7. stopnjo 
izobrazbe 1.600 evrov plače. (Foto: Media Žurnal24 main
Plača.
 Martin Dular se je zaradi krize odpovedal 300 evrom, še vedno pa zasluži 1.700 evrov. Plačujejo ga delavci.
Sekretarji manj
Tisočak. Precej manj pa zaslužijo sekretarji sindikatov dejavnosti pri ZSSS. Breda Črnčec, ki je tam odgovorna tudi za področje gradbeništva, nam je že pred časom zaupala, da njena plača le nekaj malega presega tisoč evrov. “Podobno visoke plače imata tudi kolega, ki zastopata druga področja,” pravi Črnčečeva, ki sicer pripomni, da so “šefi” drugače ovrednoteni.

Maribor. “Vedno več ljudi izgublja službe, Skei regijska organizacija Štajerska pa si celo dviguje svoje plače,” nas je opozoril bralec.

Prej zaslužil čez 2.000 neto
Martin Dular, predsednik Skeia Štajerska, to sicer zanika, dodaja celo, da naj bi si zaradi sanacijskega programa, ki so ga uvedli po stečaju večjih podjetij, ko so izgubili okoli tisoč članov, plače znižali za 20 odstotkov. “Ne moremo imeti visokih plač, če nimamo članstva, napajamo se samo iz članarin,” pojasnjuje Dular, a v isti sapi dodaja, da njegova plača znaša 1.700 evrov neto, pri čemer naj bi se malici in potnim stroškom odpovedal. Torej je pred znižanjem na mesec zaslužil več kot dva tisoč evrov neto. “Sem pošten človek, delam od jutra do večera tudi ob koncih tedna in imam 35 let delovne dobe,” pravi Dular.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

“Meja je 1.500 evrov”
Milan Mesarič, predsednik KNSS Neodvisnost in profesionalni sindikalist v slovenskobistriškem Impolu, pravi, da nima česa skrivati, in nam pošlje plačilno listo, ki kaže, da zasluži slabega tisočaka na mesec. “Sindikalist mora deliti usodo delavca. Ne more nekdo s triletno 'plavalno' šolo zaslužiti dva tisoč evrov. Nimam nič proti, če sindikalist, ki ima v malem prstu delovno pravo, kazenski zakonik in drugo, zasluži okoli 1.500 evrov. Tu pa je tudi meja,” je prepričan Mesarič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dularju ne verjame
Gregor Cerar, sekretar Območne organizacije ZSSS Podravje in Koroška, ki ima okoli 150 evrov nižjo plačo od Dularja, pravi, da nima problema pokazati svoje plačilne liste, saj je univerzitetni diplomirani pravnik in ima 10 let delovnih izkušenj. Glede Dularja pa dodaja, da mu ne verjame, da dobi 
“le 1.700 evrov”.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.