Slovenija
13 ogledov

Delnica Pivovarne Laško pri 100 evrih

lasko Žurnal24 main
Štiri družbe so objavile ponudbo za prevzem Pivovarne Laško. Za delnico ponujajo 88 evrov, ponudba pa velja do 11. marca.

V Vseslovenskem združenju malih delničarjev ocenjujejo, da gre pri prevzemni ponudbi za Pivovarno Laško – Infond Holding, Cestno podjetje Maribor, Fidina in Koto so danes za prevzem ponudili 88 evrov v denarju – za formaliziranje lastništva. "Ocenjujemo, da gre za namero, da se tisto, kar je že neformalno doseženo, tudi formalizira," je dejal predsednik združenja Kristjan Verbič in dodal, da so kljub temu pričakovali, da bo cena "nekoliko višja, blizu 100 evrov". Hkrati pa se zavedajo, da prag uspešnosti prevzemne ponudbe ni določen, "tako da je po tej plati očitno, da gre za formaliziranje tistega, kar je že bilo doseženo", meni Verbič.

Po njegovih besedah ima v laški pivovarni okoli 12.000 fizičnih oseb kot malih delničarjev nekaj manj kot 25-odstotni delež. Glede te prevzemne ponudbe se združenje ni posebej organiziralo, saj, kot je dejal, združenje glede na omenjeni delež malih delničarjev na to težko pomembneje vpliva, pa tudi nihče od malih delničarjev pivovarne za to ni izkazal interesa. Proučujejo pa možnosti ukrepanja ob morebitnem poznejšem poskusu iztisnitve malih delničarjev, je še dejal.

Mariborska finančna družba Infond Holding, Cestno podjetje Maribor (CPM), finančna družba Fidina iz Ljubljane in družba Koto je objavila ponudbo za prevzem Pivovarne Laško. Za delnico ponujajo 88 evrov, ponudba pa velja do 11. marca do 12. ure, so družbe objavile na spletnih straneh Ljubljanske borze. Omenjene štiri družbe so namero za prevzem objavile 1. februarja. O teh podjetjih se v medijih govori, da so blizu prvemu možu pivovarne Bošku Šrotu, tako po zadnjih podatkih v Laškem že obvladujejo 41,8-odstotni delež. Po neuradnih informacijah pa Šrotova ekipa že obvladuje več kot polovico lastništva pivovarne.

Kot je znano, je vodstvo Pivovarne Laško sredi decembra (ko naj bi Laško zastavilo del svojega lastniškega deleža v Mercatorju, ob tem pa so se porodili namigi, da gre za zbiranje denarja za odkup Laškega) zatrdilo, da ne namerava izvesti menedžerskega odkupa pivovarne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.