Slovenija
8062 ogledov

Delničarjem Krke se lahko smeji

Novice: Krka objavila podatke: Tako na posel vpliva vojna v Ukrajini
1/4
Saša Despot
Iz novomeške Krke so sporočili, da bodo delničarjem izplačali za kar 17,2 odstotka višje dividende kot lani.

Na včerajšnji redni seji nadzornega sveta so predstavniki nadzornega sveta in uprave Krke predlagali, da se njihovim delničarjem izplača dividenda v višini 6,60 evra bruto na delnico, kar je 17,2 odstotka več kot lani.

Pripravili so tudi predlog uporabe bilančnega dobička za leto 2022. Skupščini delničarjev predlagajo, da polovico dobička, ki je lani presegel 400 milijonov evrov, porabijo za dividende, za druge rezerve naj bi šlo dobrih sto milijonov evrov, enak znesek pa želijo prenesti v naslednje leto.

Krka največ proda na Poljskem. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kot so še sporočili iz novomeškega farmacevta, bo nadzornik Borut Jamnik zaradi zakonskih zahtev v zvezi z nastopom druge funkcije 6. julija odstopil. Jamnik je bil namreč za petletno obdobje imenovan za člana uprave SID banke. Nadzornemu svetu in upravi se je na sredini seji zahvalil za zgledno sodelovanje in jima zaželel uspešno delo, so zapisali.

Jože Colarič | Avtor: Anže Petkovšek Otvoritev in ogled proizvodnje Renault Clia 5 v Novem Mestu. Anže Petkovšek
Krka je sicer lani ustvarila rekordno prodajo. Prihodki skupine so namreč nanesli 1,7 milijarde evrov, kar je 10 odstotkov več kot leto prej. V zadnjem petletnem obdobju je bila povprečna letna stopnja rasti prodaje 6,3-odstotna.

Predsednik uprave in generalni direktor družbe Jože Colarič je ob objavi poslovnih rezultatov poudaril, da ti kažejo na odzivnost in dobro pripravljenost, da se lahko novomeški farmacevt v spremenjenih okoliščinah poslovanja s pomočjo odpornega poslovnega modela vertikalne integracije nemudoma prilagodijo priložnostim in izzivom. "Tako bomo nadaljevali tudi v prihodnje," je zatrdil.

Komentarjev 4
  • Naklonsky 09:10 06.april 2023.

    Ne bo se tako smejalo, mr. Taubi je dvignil davek na dividende.