Slovenija
11 ogledov

Delnice bodo še poceni

Bistvenih pocenitev delnic ni pričakovati. Žurnal24 main
Če imate delnice, jih držite, če še ne, pa jih (do)kupite.
“Pričakujemo lahko, da bo prva polovica leta še precej volatilna, torej bomo spet imeli manjše vzpone in padce, ki pa se bodo gibali okoli izhodišča,” napoveduje dogajanje na borzi za prihodnje leto Peter Groznik iz KD Groupa. Prvi znaki realnega okrevanja v gospodarstvu naj bi se kazali v letu 2010, približno pol leta pred tem pa bo to vidno že na borzi, še dodaja. Skratka, v prvi polovici leta bo podobno kot letos, le takšnih drastičnih padcev naj ne bi bilo. Groznik še poudarja, da ne pričakuje bistvene pocenitve delnic.

Z njim se strinja tudi Sašo Pukšič iz Gorenjske borznoposredniške družbe, ki dodaja, da bo konec prihodnjega leta primeren za večje nakupe. “To naj bi se jim na dolgi rok zagotovo obrestovalo,” pravi Pukšič in dodaja, da se mora vsak vlagatelj odločiti, kolikšen delež premoženja bo vlagal – večjega kot vlaga, bolj konservativne naj bodo naložbe. Sicer pa vlagateljem, ki delnice že imajo, glede na trenutna vrednotenja, ki so relativno nizka, priporoča, naj delnice držijo.

Kar pa se samega prometa tiče, na Potezi pravijo, da se v prihajajočem letu promet na borzi ne bo bistveno spremenil, razen če bo kakšen večji tujec prevzemal katerega izmed naših tako imenovanih blue chipov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.