Slovenija
16 ogledov

"Delnice SD na borzi politike edine pridobivajo"

Borut Pahor Boštjan Tacol
Vse je pripravljeno za kongres, predsedstvo stranke je sprejelo vse procesne in vsebinske pogoje za njegovo izvedbo. Na njem se bo z izbiro ljudi pokazal profil stranke v prihodnosti, je povedal prvak SD Borut Pahor. Ta se zanima tudi za sodelovanje z novonastajajočo diplomacijo v Bruslju.

Dodal je, da bo v enem letu potekal še en kongres, ki bo sprejel nov program stranke. Za mesto predsednika stranke so se prijavili štirje kandidati, poleg Zlatka Jenka, ki je dobil podporo predsedstva za kandidaturo, še Pahor, Patrick Vlačič in Igor Lukšič.

Za mesto predsednika stranke bo znova kandidiral tudi Pahor, ki je stranko vodil zadnjih 15 let. Je tudi edini predsednik SD, ki je vodil vlado.

Po Pahorjevem mnenju so politične delnice SD edine, ki trenutno na borzi politike pridobivajo, tudi zaradi podpore reformam, čeprav obstajajo različni pogledi na to, kakšne bi morale biti.

Se Pahor seli v Bruselj?

V četrtek zvečer bo sklican sestanek parlamentarnih strank, da bi se pogovorili o spremembah referendumske zakonodaje. Prvič obstaja možnost, da pride do spremembe referendumske zakonodaje, je dejal prvak SD.

V drugi polovici junija se bo predsedstvo SD odločalo o podpori kandidatu na predsedniških volitvah, po kongresu. Aprila je res obiskal Bruselj in se pogovarjal o možnostih, da bi sodeloval z novonastajajočo diplomacijo v prihodnosti, a ne ve še, kdaj. Kot je dejal, gre za strinjanje na načelni ravni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.