Slovenija
20 ogledov

Delo daje lokalnim rokam

Recikliranje., šivenje Shutterstock
Podjetnica. Pošten odnos do okolja in ljudi postavlja pred dobiček.

“Želim, da se v Sloveniji izboljšajo delovne razmere zaposlenih. Pridni in talentirani Prekmurci bežijo v tujino,” Bianca Žvorc Morris navaja razlog, da je v Prekmurju odprla podjetje BeeZee Designs.

Spretne domačinke

Izdelke in oblačila v malih serijah iz naravnih in ekološko pridelanih materialov izdelujejo in šivajo predvsem Prekmurke in nekaj manjših lokalnih podjetij. V delo v podjetju je vključenih skoraj 60 ljudi. “Brez družinskih prijateljic in sosed, nadarjenih žensk, ne bi zmogla. Tekstilna industrija po vsem zahodnem svetu je uničena, delavke in delavci pa so bili le žrtve pohlepa in uvoza nekakovostnih izdelkov iz tujine,” pojasnjuje Žvorc Morrisova, ki se s svojim podjetjem trudi spremeniti tak odnos do zaposlenih. Sicer tudi sama prizna, da je v Sloveniji delovna sila predraga, a ker deluje na principih ekologije, etike in poštenosti, se je z manjšimi dobički pač sprijaznila.

“Premalo cenimo svoje”

Danes ekološka podjetnica je izkušnje leta nabirala v tujini pri svetovno znanih družbah in kritično pove, da Slovenija ni naklonjena malim podjetnikom. Dodaja, da so nakupovalne navade Slovencev slabe: “Če bomo kupovali samo tuje izdelke, proizvodnja v Sloveniji ne bo več potrebna in bodo šle službe v franže ena za drugo. Žalostno je, da tisti, ki v Sloveniji imajo denar, raje nosijo drage znane znamke, izdelane v Aziji, kot pa kakovostne slovenske izdelke.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.